Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Ne zelite izgubiti podatke sa vašeg telefona?

Telefoni.ba

Napravite sigurnosnu kopiju podataka Android telefona u Cloud-u
Čuvanje sigurnosne kopije podataka na Cloud-u može vam osigurati sigurnost podataka i trenutni pristup. Sigurnosnu kopiju podataka na Google disku možete dobiti pomoću postavki telefona.

Da biste to učinili, idite na Postavke >> Računi >> Google i kliknite opciju “Sync All”. Ako imate mnogo računa, odaberite onaj s kojim želite napraviti sigurnosnu kopiju podataka.

Vratite se na postavke telefona >> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje i UKLJUČITE opcije „Izrada rezervne kopije mojih podataka“ i „Automatsko vraćanje u prethodno stanje“. Trebat će sigurnosna kopija vaših podataka na Google disku kojoj možete pristupiti sa svog Google računa.

Ukoliko ne želite koristiti Google aplikaciju Drive, onda možete odabrati jednu od bezbroj aplikacija koje služe istou svrhu. Jednostavno otvorite Play Store i potražite “cloud”. Neke od najpopularnijih aplikacija za pokranu podataka su: Dropbox, MEGA, box, sync.com, tresorit i druge.
Nakon instaliranja neke od aplikacija, potrebno je da kreirate nalog unutar aplikacije i odaberete stavke koje želite da pohranite na Cloud. U slučaju da se nešto desi vašem uređaju, tu aplikaciju koju ste odabrali možete instalirati na bilo koji pametni telefon i uz pomoć vašeg naloga možete doći do svojih podataka koje ste pohranili na cloud.
Komentariši