Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Nakon Pokémon GO, Niantic sada najavio Harry Potter igru izmijenjene realnosti!

Telefoni.ba

Nakon Pokémon GO, Niantic sada najavio Harry Potter igru izmijenjene realnosti!

Osim ako ste živjeli u pećini, iza sedam gora, sedam sedam mora, sedam šuma i sedam planina – sjećate se ekstremnog uspjeha Pokémon GO igre kada je izašla. Za kratko vrijeme, cijeli svijet je bio zaluđen hvatanjem Pokémona, a ubrzo nakon tog spektakla, slava je splasnula, pa danas i dalje tu igru igraju samo oni pravi odani okorjeli obožavatelji koji žele skupiti sve.

Niantic Labs, kompanija iza Pokémon GO igre, je sada najavila svoju sljedeću igru sa izmijenjenom realnošću – a radi se o čarobnjačkom svijetu iz Harry Pottera. Obožavatelji jedne od najprodavanijih i najuspješnijih priča svih vremena, imaće priliku da u igri Harry Potter: Wizards Unite zakorače u svijet magije iz knjiga i filmova o mladom čarobnjaku, a sve to zahvaljujući izmijenjenoj realnosti.

Moramo priznati da je Pokémon GO svima bio zanimljiv od samog starta, ali isto tako ne čudi da je popularnost značajno opala s obzirom na lošu podršku koju je igra dobila. Naravno, treba uzeti u obzir i činjenicu da Niantic i Nintendo apsolutno nisu očekivali ogromne brojeve igrača kakve su osvojili od samog starta. Ali zahvaljujući iskustvu koje su imali sa Pokémon GO igrom, vjerujemo da će Niantic ovaj put uraditi sve kako treba i napraviti odličnu avanturu za obožavatelje Harry Pottera. Sigurni smo da će ova igra biti vrijedna pažnje, te da će je mnogi među nama isprobati čim bude dostupna.

Pomoću izmijenjene realnosti, igra će pretvoriti vaše susjedstvo u područje puno magičnih stvorenja, protivnika, ali i čarolija koje možete naučiti. Poput Pokémon GO-a, vjerovatno će se jako oslanjati na društveni aspekt, te izazvati nova poznanstva i prijateljstva.

Još nemamo informacije o tome kada možemo očekivati lansiranje ove igre, tako da ćemo strpljivo čekati nove informacije.
Komentariši