Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Najpopularnija strateška igra – Clash of Clans

Telefoni.ba

Najpopularnija strateška igra – Clash of Clans

Clash of Clans je naziv besplatne strateške igre koja je osmišljena od strane kuće Supercell sa sjedištem u Helsinkiju u Finskoj i trenutno je dostupna na uređajima koji koriste iOS ili Google Android operativni sistem.

Opis igre

Igra Clash of Clans smještena je na nekom fantastičnom svijetu sličnom Srednjem vijeku, u kojem igrač zauzima pogled s visine odnosno s ptičije perspektive koristeći grafičku tehniku 2,5D odnosno perspektivu. Igra je slična Sid Meier’s Civilization i Age of Empires. Igrač ima prvobitnu ulogu koju likovi igre slijepo slušaju i izvršavaju njegove/njezine naredbe.

 

Tok igre i pravila

Igrač započinje igru na praznom travnatom polju koje je u većini očišćeno od šume i ostalih prepreka, 3/4 polja okruženo je šumom, dok 1/4 polja ima pristup vodenoj površini. Na ovom praznom travnatom polju igrač treba izgraditi svoje naselje, stvoriti svoju odbranu, izgraditi rudnike zlata te izgraditi pumpe za eliksir.

 

U Clash of Clans postoje četiri osnovna resursa :

  • kristali
  • zlato
  • crveni eliksir
  • crni eliksir

Za gradnju je potrebno zlato, dok za trening vojske i za neke druge radnje potreban je eliksir. Ako igraču nedostaje zlata, eliksira ili ako je potrebno ubrzati izgradnju ili trening vojske, tada je moguće zamjeniti dragulje za nedostajuće zlato ili eliksir koji nedostaju. Kroz igru je moguće brzo napredovati s kristalima kojih ima u malim količinama.

 

Nakon treninga vojske (za koju je potreban eliksir) igrač može krenuti u napad protiv drugih igrača koji se nalaze u istoj ligi kao i oni. Kroz tok sukoba, napadačka vojska kupi resurse (zlato i eliksir) i čini štetu na građevinama sela na kojeg napada. Ako napadačka vojska uspije napraviti 50% i više štete ili uništi protivnikovu glavnu zgradu (town hall), tada ta vojska dobiva trofeje. Ako napadački igrač ne prijeđe prag od 50% štete ili ne uništi glavnu zgradu u svom napadu, tada mu se oduzimaju trofeji. Za uništavanje 50% protivnikova sela se dobije 1 zvjezdica, za uništavanje glavne zgrade još jedna i za uništavanje kompletnog sela se dobiju 3 zvjezdice. Clash of Clans je igra u kojoj može učestvovati više igrača u isto vrijeme preko interneta.

Igra je preuzeta preko 100 miliona puta. Nas je zarazila i oduševila, a vas?
Preuzmi Clash of Clans
Komentariši