Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Najozbiljniji Iphone dosad – Iphone 6 Plus

Telefoni.ba
SPECIFIKACIJE
Najozbiljniji Iphone dosad – Iphone 6 Plus

 

Skoro je nemoguće zamisliti telefon koji je bio tako željno iščekivan poput Iphone-a 6. Nakon revolucionarnog dizajna kakav je imao Iphone 4, mnogo očekivani Iphone 5 je donekle razočarao svojom skromnom pa skoro nikakvom vizuelnom nadogradnjom sto se tiče dizajna. Međutim, Iphone 6 nadoknađuje sva očekivanja koja su bila razočaravajuća, a ukoliko želite nesto još spektakularnije, tu je upravo Iphone 6 Plus: značajno veći, tanji i ono najvažnije – nudi mnogo duže trajanje baterije nakon samo jednog punjenja nego bilo koji prethodni Iphone.

 

 

 


Iphone 6 Plus je odličan telefon ali ne i za svakoga. U svijetu tehnologije sve više je u upotrebi riječ “phablet” za telefone većeg dizajna. Mnogi tu riječ mrze i prvenstveno mrze velike telefone ali je teško odlučiti da li Iphone 6 Plus nazvati phablet-om ili pak telefonom. Kako god, dužine je 6.22 inča, širine 3.06 inča (158.1mm sa 77.8mm), skoro pa pola inča (12mm) je veći od Samsung Galaxy Note 3. Težak je 172 grama i vidljivo je tanji od Note 3. Ekran je veličine 5.5 inča te ima 2.000.000 piksela.


Osvrćući se na navedene dimenzije, bez sumnje se može reći da Iphone 6 Plus sjeda u ruku bolje nego bilo koji član Note porodice. Kao i njegovi prethodnici izrađen je od mat aluminijuma. I Iphone 6 i Iphone 6 Plus su ponudili mnogo novih mogućnosti što se tiče kamere, ali Iphone 6 Plus je ponudio više. Stražnji okidač je 8 megapiksela kao i na Iphone 6 ali Plus dodaje optičku stabilizaciju slike, vidljivo ima manje šuma, više novih boja te okida sporijom brzinom a ipak daje jednako oštru sliku kao Iphone 6. Video stabilizacija je skoro pa impresivna. Slow-motion ili usporeni snimak je sad uzdignut na veći nivo, sa 120fps na 240fps. Prednja kamera je dorađena veoma dobro. Nema opciju stabilizacije ali je otvor f/2.2 što znači da pada više svjetla na senzor nego na starom modelu, nudeći bolje selfie snimke u tamnim uvjetima. 


Oba nova Iphone-a sada posjeduju A8 procesor što ih čini 10 do 20% bržim od prethodnika. Ono gdje ćete osjetiti veliku razliku između 6 Plus i Iphone-a 5s, a i Iphone-a 6 jeste trajanje baterije. Dosadašnja testiranja su dosegla solidnih 13 sati i 16 minuta (web pretraživanje, igranje igrica, gledanje video snimaka, GPS navigovanje, itd.)
Iphone 6 Plus definitivno nije telefon za svakog. Veliki ekran će za većinu korisnika i kupaca zasigurno biti odlučujući faktor prilikom kupovine. Izgledom nije najbolji na tržištu, niti nudi ekstra mogućnosti i opcije, ali zasigurno jeste veliki korak za Apple i njihov svijet mobilnih uređaja.
Komentariši