Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Najbolji Android pretraživači

Telefoni.ba

Najbolji Android pretraživači

Korištenje aplikacija ovog tipa je znatno poraslo posljednjih par godina ali to je donekle bilo i očekivano s obzirom na to da je pretraživač skoro pa najvažnija aplikacija koju svaki smartphone treba da posjeduje. Bez toga ne bismo mogli pretraživati internet, istraživati različite teme i posjećivati portale koji nemaju svoju aplikaciju. Otprilike svaki pretraživač prikazuje i otvara stranice na drugačiji način. Njihova brzina i izgled utiču na mnogo faktora te iz tog razloga na Android marketu ih ima poprilično mnogo. Ukoliko ne gotivite već zadani pretraživač koji se nalazi na vašem smartphone-u, veoma jednostavno ga možete zamijeniti drugim. Kao što već spomenusmo, mnogo sjajnih pretraživača se nalazi na Play Store-u a mi za vas izdvajamo top 5.

 

Chrome

Pretežno dolazi već instaliran na svim novijim Android telefonima i

to je njegova najveća prednost. Ali ukoliko nije, skoknite do Play Store-a i

preuzmite ga. Chrome je definitivno najbolji Internet pretraživač, ne samo na Androidu nego na svim platformama. Besprijekorno je brz i precizan, a najnovije ažuriranje je sa sobom donijelo oduševljavajuće sučelje i integraciju.


 

Firefox Mobile

Mozzilla Firefox je Chrome-u najveći konkurent. U posljednjih par mjeseci se drastično poboljšao i napredovao, te zaslužuje mjesto na ovoj listi. Nudi skoro iste pogodnosti kao i Chrome, ali podržava drugačija sučelja, poput desktop korisničkog sučelja. Veoma je brz i radi dosta dobro na bilo kojem Android telefonu.


 

Atlas Web Browser

Atlas ima dobar izgled, dizajn, ugodno za oči sučelje i mnoštvo značajki koje svakako ispunjavaju očekivanja o izgledu modernih web pretraživača. Dolazi sa ugrađenim Ad-Block sistemom, lo-fi načinom za pretraživanje bez nepotrebnih skripti i par alatki koje sudjeluju u prebacivanju sa mobilnog na desktop izgled i uključivanju private pretraživanja.


 

Now Browser

Sličan je Atlasu te nudi mnogo mogućnosti i pogodnosti, uključujući Flash podršku i vrhunsku brzinu. Bez problema možete otvarati i gledati više stranica odjednom.


 

Ghostery Privacy Browser

Ukoliko se brinete oko vaše privatnosti, onda je Ghostery idealan za vas. Koristi mnoge mudre algoritme da detektuje i ukloni skripte koje prate šta čitate, šta kupujete, šta otvarate i dijelite. Osim toga što je jednostavan za podešavanje i korištenje, također imate kontrolu nad podacima koje dijelite kad ste online.


 

Ukoliko preporučujete  još neke pretraživače za Android, napišite u komentarima ispod teksta, a mi ćemo ih objaviti.
Komentariši