Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Najbolje aplikacije za putovanja: Kako uštedjeti vrijeme i novac

Telefoni.ba

Najbolje aplikacije za putovanja: Kako uštedjeti vrijeme i novac

Svakako da je veoma uzbudljivo otići na putovanje samo sa ruksakom na leđima i improvizirati iz dana u dan.

Međutim, nisu svi toliko odvažni i većina ipak voli isplanirati svoje putovanje, kako bi izbjegli neka neugodna iznenađenja i iskustva. U svijetu u kojem trenutno živimo, svakako da su pametni telefoni jedna velika prednost koja nam može olakšati i uljepšati naše avanture.

Ovo su neke od najboljih i najpotrebnijih Android aplikacija, koje će vam sigurno pomoći i u mnogome olakšati vaša putovanja širom svijeta.

Google Trips – planer putovanja

Ova aplikacija će sortirati sve što je potrebno za vaše putovanje, od karata, računa, mapa i slično. Poredat će vaše mejlove, planove letenje, hotelske rezervacije, rezervaciju auta, buseva itd. Uz nju naravno treba dodati i popularni My Maps.

The Weather Channel – aplikacija za vremensku prognozu

Iako svi već imate instalirane neke od aplikacija za vremensku prognozu, The Weather Channel je jedna od najboljih i najpouzdanijih aplikacija ovog tipa.

Skyscanner – aplikacija za avio putovanja

Ako idete na daleke destinacije, avion je najbolja opcija za putovanja, a aplikacija Skyscanner je najbolja aplikacija za letove. Možete vidjeti datume svih letova, direktnih ili onih sa presjedanjima. Možete odabrati željenu lokaciju i naći najbolje cijene za vas i rezervisati let veoma brzo.

Waze – aplikacija za auto navigaciju

Naravno, na putovanja možete ići i vašim autom. Ovakav vid putovanja ima i svoje prednosti, a najbitnija je da možete ponijeti sa sobom više stvari i pauzirati gdje god želite tokom svoje avanture.

Jedna od najboljih aplikacija za GPS navigaciju svakako je i Waze.

Airbnb – aplikacija za pronaći prikladan smještaj

Airbnb ne moramo posebno predstavljati, jer vjerovatno svi već znate praktično sve o ovoj aplikaciji, koja nudi smještaje širom svijeta, privatne stanove, hotele, apartmane i slično.

Google Translate – aplikacija za jezik

Ovu aplikaciju ne moramo posebno predstavljati, jer je to najpopularnijih alat za prevod sa jednog na druge jezike svijeta.

Trivago – aplikacija za usporedbu hotela

Ova aplikacija omogućava vam poređenje hotela, gdje virtuelno možete vidjeti sobe i smještaj u kojem želite boraviti i odabrati za sebe ono što vam najviše odgovara.

Yelp – aplikacija za odabir restorana

Najpopularnija aplikacija za izbor restorana širom svijeta. Yelp će vam dati ocjene i rejtinge restorana gdje god da se nalazite. Moći ćete vidjeti mišljenja korisnika i svakako je trebati isprobati prilikom izbora mjesta gdje ćete objedovati.Related articles

Komentariši