Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Najbolje aplikacije za cloud spremanje podataka

Telefoni.ba

Najbolje aplikacije za cloud spremanje podataka

Važnost SD kartica i interne memorije se stavlja u potpuno drugi plan kad je riječ o pohrani podataka u cloud, ili oblak. Za one koji nisu detaljno upućeni u značenje cloud skladištenja, cloud vam omogućava spremanje podataka onlajn i tako vam štedi memoriju telefona i kartice. U nastavku teksta pročitajte koje su to najbolje i najpopularnije Android aplikacije za cloud spremanje.

 

Google Drive:

Vjerovatno je većina korisnika počela sa Google Drive-om. Teško ga je zaobići s obzirom na to da nudi 15GB memorije za spremanje podataka. Također prikazuje historijuGoogle_Drive_Logo zadataka ukoliko smo nešto mijenjali i slično, pruža mogućnost da i drugi vide i mijenjaju vaše radove ako im to omogućite te podržava različite vrste ili tipove datoteka.

Sa Google account-om možete vrlo jednostavno pristupiti korištenju Google Drive-a i zahtijeva skroz malo vašeg vremena što se tiče podešavanja. Kad smo već kod Google, također Google+ društvena mreža nudi primamljivo cloud spremanje podataka, beskonačan broj slika (manjih od 2014 pixela) te video snimaka koji ne traju više od 15 minuta i nemaju rezoluciju veću od 1080p. Nimalo ne zvuči loše.


 

Dropbox

Dropbox je godinama već definitivno među omiljenim aplikacijama na Androidu. Za početak ima tek 2GB ali se to može proširiti do 16Gb na različite načine.
Dropbox je brz i besplatan, a svoje spremljene podatke također možete pregledati i za računarom.

 


 

SugarSync:

SugarSync nudi 5GB besplatne memorije u 90 dana probne verzije, a nakon toga najjeftinija verzija košta 9.99$ mjesečno za 100GB. Košta poprilično, ali je veoma jednostavan i brz.

Razlikuje se od drugih aplikacija ovog tipa po tome što nudi više mogućnosti plaćanja, više memorije, povezivanje sa društvenim mrežama i omogućava dopuštanje vašim prijateljima da koriste vaše datoteke koje su odlično raspoređene po slikama, dokumentima za dijeljenje, privatnim dokumentima, itd.


 

 

MediaFire

Ako koristite ovu aplikaciju, onda s razlogom možete reći da koristite cloud spremanje podataka. MediaFire nudi nevjerovatnih 50GB besplatno dostupnog prostora što je idealno za
spremanje slika i videa. Ali nije sve tako savršeno. Na početku imate dostupnih 12GB a ostalo morate

zaraditi, ili možete plaćati mjesečno po 2.50$ za 100GB.

Ima sve potrebne dostupne operacije za preuzimanje slika, dijeljenje, itd. Najveća veličina datoteke koju možete dodati je 200MB u besplatnoj verziji, a naravno ako platite imaćete pristup boljim i većim privilegijama.


 

Mega

Mega je aplikacija koja nudi također 50GB ali potpuno besplatno! Ovo je jedna od najboljih ponuda na Android marketu. Sve što spremite na cloud ostaje šifrirano i zaštićeno te nema potrebe za dodatnom privatnošću. Možete podešavati svoj Mega račun, preuzimati datoteke i sinhronizovati ga sa kamerom da bi se slike automatski, čim ih uslikate, kopirale na Mega račun, a tako isto i video snimci. Za sada je poprilično jednostavan, ali bi se trebao uskoro ažurirati. Ako ga koristite – čestitamo na dobrom izboru.

 


Box:

Box je također dostupan kao besplatan na Google-ovom marketu, jednostavan je za korištenje te nudi 10GB slobodnog prostora sa  granicom za veličinu od 250MB. Ukoliko vam je potrebno mnogo više prostora, na godišnjem nivou možete platiti 10$ za 25GB.

Box je vjerovatno najjednostavnija aplikacija što se tiče ove naše cjelokupne liste te ne nudi neke extra mogućnosti. Tu je samo za dodavanje, preuzimanje i dijeljenje podataka. Dodatak koji dolazi uz njega je widget koji vas obavještavao bilo kakvoj izmjeni na dokumentima koje ste podijelili.


 

To bi bila neka naša preporuka što se tiče ovih aplikacija i cloud spremanja podataka. Koristite li neku od ovih? Koja je po vama najbolja?
Komentariši