Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Najavljujemo vam novi Samsung S6

Telefoni.ba

Najavljujemo vam novi Samsung S6

 

CES 2015 je iza nas, što znači da trebamo očekivati novosti iz svijeta tehnologije. Prema pisanju internetske stranice sammmobile, Samsung već radi na novom smartphonu koji bi trebao zamijeniti trenutni flagship model Galaxy S5. Novi flagship nosit će naziv Galaxy S6 i za razliku od prijašnjih modela koji su slični jedni drugima, Samsung S6 dobit će sasvim novi dizajn.

Dakle, šta možemo očekivati od Galaxy S6? Ovo je sve pretpostavka, naravno, ali ovo su prve specifikacije koje su se počele pojavljivati vezane za Samsung S6.


CPU
:  Prema prvim izvorima novi flagship bi trebao stići u dvije verzije, od čega će jednu pokretati Qualcommov osmojezgreni Snapdragon 810, a drugu osmojezgreni Exynos 7420 SoC.  Također, postoji mogućnost da Samsung izda različite procesore na različitim područjima, kao što je učinjeno sa prethodnim flagship telefonima.

 

Ekran:  Posmatrajući Samsungov Note 4 koji ima atraktivan AMOLED displej koji se pokazao veoma dobro, postoji mogućnost da će Samsung sa svojim novim uređajem ići istim putem. Glasine govore da bi rezolucija istog trebala biti 2560 x 1440 piksela.

Samsung-Galaxy-S6-Concept

 


Plastika ili metal ? 

To je nemoguće pretpostaviti.  Iako uređaji kao što su “all-metal” Samsung Galaxy A7,A5 i A3 ukazuju na to da je Samsung možda u potrazi za dotjerivanjem svog imidža s vrhunskim metalnim dizajnom.


Kamera:
Izvori navode kako se Samsung po pitanju kamere odlučio za IMX240 senzor kakav ima i Galaxy Note 4, no još nije pala odluka da li će kamera imati rezoluciju od 16 ili 20 MP. Kako se nalazimo u vremenu kada je Selfie na cijeni tako će i prednja kamera dobiti bolju rezoluciju od 5 MP.

 

Memorija: S ovim modelom Samsung podiže ljestvicu po pitanju minimalnog podatkovnog prostora, odnosno odbacuje 16 GB model, pa će ovaj  model imati 32 GB interne memorije. U ponudi će biti i modeli s 64 i 128 GB interne memorije. Po pitanju radne memorije Galaxy S6 bi trebao imati 3 GB.

 

MWC 2015 će biti održan u mjesecu martu 2015. godine između 2. i 5. marta !  Tada bi Galaxy S6 mogao pokazati svoje lice, a možda i prije ukoliko bude nekakva Samsung manifestacija.

 

 

 

 

 

 
Komentariši