Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Motorola Moto G

Telefoni.ba

Motorola Moto G

 

Novi, lansirani Moto G ima bolje hardwerske specifikacije nego prethodne dvije verzije, kao i poboljšanu kameru od 8mpx. Motorola inače proizvodi simpatične telefone a novi G je definitivno pobjednik što se tiče komfora u ruci zahvaljujući zaobljenim krajevima. Dug je 5.6, širok 2.8 te tanak odnosno debeo 0.43 inča (141.5×70.7x11mm), nije previše velik a tu je negdje sa drugim, popularnim telefonima. Težak je 149 grama, nije ga teško nositi u ruci, džepu, torbi i slično. Također je otporan na zapljuskivanje vodom te ako ga pokvasite nema potrebe da paničite.

HD ekran 1280x720p od 5 inča je sasvim prikladan za cijenu telefona, slike su svijetle i dovoljno živih boja za dnevno korištenje. Međutim, što se tiče pixela situacija nije baš tako sjajna, ali nije ni mnogo loša, od 329ppi do 294ppi.

Što se tiče rasporeda tipki, desno se nalazi dugme za paljenje/zaključavanje te tipke za pojačavanje zvuka, na vrhu se nalazi ulaz za slušalice dok je port za Micro-USB na dnu. Stražnji poklopac se može skidati i ispod se nalazi ulaz za microSD karticu i SIM.

motorola-moto-g-3596-005.jpg

 

Radi na Android 4.4 KitKat operativnom sistemu bez ikakvih problema. Pokreće ih 1.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 400 procesor i 450MHz Adreno 305 GPU. U teoriji, brzina takta i procesor su negdje u sredini, ni na vrhu a ni na dnu. Ali u praksi, sve radi besprijekorno.

Kamera ima 8mpx i hvata pristojne snimke. Kvaliteta videa je poprilično dobra na 720p HD rezoluciji. Mikrofon je osjetljiv, hvata zvukove čak i sa jednog metra udaljenosti. Slike napravljene prednjom kamerom od 2mpx su malo mutne i nejasne, definitivno su trebali poraditi na tome.

Moto G dolazi u dvije verzije, prva sa 8GB, a druga sa 16GB. Obje možete dodatno proširiti do 32GB više sa SD karticom. Posjeduje 1GB RAM-a te bateriju kapaciteta 2,070mAh koja je izdržala test konstatnog pregledanja video snimaka koji je trajao 8 sati i 53 minute.

 
Komentariši