Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Microsoft Office za Android, Outlook za iOS

Telefoni.ba

Microsoft Office za Android, Outlook za iOS

Microsoft je objavio poprilično dobru vijest za one koji koriste tablet uređaje u poslovne svrhe. Lansirati će Microsoft Word, Excel, PowerPoint i Outlook koji će biti besplatni. Izvijestili su o novim programima te podvukli kako su optimizirani, odnosno podešeni za pokretanje na tabletima od 7 inča pa nadalje. Za obične telefone sa manjim dimenzijama ekrana još nisu dostupni.

Word, Excel i PowerPoint su teoretski potpuno isti kao i na računaru, dok Outlook zahtijeva još neke nadopune i izmjene.

preuzmi
Word, Excel i PowerPoint su prije par mjeseci već viđeni kako će izgledati, i od tada nisu baš mnogo mijenjali u dizajnu. Imaju veće komandne ikone, odnosno tipke za koje su iz Microsoft kompanije rekli da će odgovarati i najdebljim prstima.

Outlook full verzija za iOS i Android ima svoje standardne funkcije: primanje i slanje mailova, ali i zakazivanje sastanaka, jednostavnije pronalaženje starih poruka naprednom tražilicom i umetanje datoteka sa npr. Dropboxa ili nekog drugog clouda. Također su napomenuli da Outlook ima mogućnost sortiranja važnijih mailova i ne dopušta da se zatrpaju negdje na dnu starih poruka.

Svaki program je besplatan za instalaciju, ali da biste dobili njihov maksimum morati ćete nadoplatiti nešto novca. Otključavanje svih mogućih funkcija Worda, Excela i Powerpointa zahtijeva Office 365 pretplatu koja košta između 7 i 13$ mjesečno. Ne postoji način da odmah kupite čitav program i da ste mirni.
Što se tiče Outlook-a, sve funkcije će biti u potpunosti besplatne dok ne istekne probna verzija.

 
Komentariši