Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Microsoft Lumia 640 dostupan za rezervaciju u Evropi

Telefoni.ba

Microsoft  Lumia 640 dostupan za rezervaciju u Evropi

Ove godine smo na MWC-u vidjeli ne jedan, već dva nova Lumia smartphonea, Microsoft Lumia 640 i njegov veći brat Lumia 640 XL. Samo nekoliko dana kasnije, telefoni su već bili dostupni za rezervaciju u Microsoft poslovnicama za Njemačku, Francusku i Veliku Britaniju.

Međutim, postoje neke zanimljive nedosljednosti kada su u pitanju ponude ovih poslovnica. Naime, u Njemačkoj i Francuskoj ponuđena je Dual-Sim verzija uređaja, dok je poslovnica u Velikoj Britaniji ponudila verziju, kako se čini, sa jednom SIM karticom.

Ono što je još zbunjujuće su razlike u cijeni. Njemačka poslovnica, koja je među prvima i dostavila uređaj za rezervaciju, postavila je cijenu od 159€, dok na Francuskoj web stranici smartphone košta 179€. Razlog ovome bi mogao biti porez, ali činjenica da je single-SIM model ponuđen za 236€ u Velikoj Britaniji je prilično zagonetna. Svi uređaji su opisani kao LTE- omogućeni.

U Velikoj Britaniji, Lumia 640, će biti dostupan početkom 7. aprila, dok u Njemačkoj i Francuskoj uređaj se očekuje tek od 16. aprila.

Iako je sve ovo pomalo čudno i zbunjujuće, po pitanju verzija i cijene uređaja, jasno je da Microsoft ne želi gubiti vrijeme kada je u pitanju izbacivanje telefona na tržište.Related articles

Komentariši