Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Messenger će sada imati iste emotikone kao i Facebook

Telefoni.ba

Messenger će sada imati iste emotikone kao i Facebook

Do sada, Facebook i Facebook Messenger su do sada imali različite emojis setove. Sada je u Facebook-u došlo do odluke da se riješe Messengerovih emojija i da ih zamijene onima koji su aktuelni na Facebook-u. Za neke, velika tragedija.

Messengerovi emojiji su se pojavili prije nešto više od godinu dana kao način da izjednače sve emojije između platformi, ali se Facebook bez ikakvog objašnjenja vraća na one koje glavni servis – društvena mreža – koristi. Jedina izjava koju smo čuli iz Facebook-a je da je: Trenutno smo odlučili da zaustavimo podršku Messengerovim emojijima kako bismo pažnju poklonili važnijim stvarima koje će učiniti Messenger iskustvo zabavnim i privlačnim.

Od sada, korisnici Android telefona će vidjeti samo Facebook-ove emojije, dok će iOS korisnici vidjeti Apple-ove. Neki korisnici već vide ove promjene, a polako će stići svima.

Emojipedia također navodi da su Facebook-ovi emojiji moderniji nego iOS-ovi, što znači da bi korisnici Androida i weba mogli poslati emojije korisnicima iOS-a, koje ovaj sistem ne podržava. Ovo će vjerovatno biti riješeno do kraja godine.
Komentariši