Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Meizu M1 Note dostupan i za međunarodne kupce

Telefoni.ba

Meizu M1 Note dostupan i za međunarodne kupce

Još prošle godine, Meizu je zvanično predstavio M1 Note, kao konkurenta za vrlo uspješnog Xiaomi Redmi Note i druge pristupačne phablete, naravano. Zatim je u januaru najavljena nova verzija sa drugim chipestom, ali oba ova su do sada bili dostupni samo u Kini.

Uskoro bi se i to trebalo promjeniti. M1 bi uskoro trebao biti dostupan i za međunarodne kupce. Ono što je nepoznato je to koja verzija će se prodavati izvan Kine, ona sa MediaTek MT6752 ili ona sa Qualcomm Snapdragon 615.

Početna verzija ima prednost kada je u pitanju performans, jer CPU ima 8 Cortex-A53 jezgara i radi na 1.7 GHz, dok Snapdragon 615 dolazi sa procesorom koji ima 4 Cortex-A53 jezgara i radi na 1.5 GHz.

Bez obzira šta se dešavalo u tom pogledu, ostatak specifikacija očigledno ostaje isti. Tako da možete očekivati M1 Note sa 5.5-inčnim ekranom, 13MP kamerom sa dual LED blicom, 5MP prednjom kamerom, 2GB RAM-a, 16 ili 32GB memorije i 3,140 mAh baterijom. Telefon će pokretati Flyme OS 4.0 po uzoru na Android 4.4.4 KitKat.

Cijena za internacionalne kupce nije još poznata. U Kini M1 Note možete kupiti za 160$.
Komentariši