Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Lumia 1 – koncept: Rotirajuća kamera?

Telefoni.ba

Lumia 1 – koncept: Rotirajuća kamera?

Microsoft će na tržište lansirati nekoliko novih Windows phone telefona ove godine, uključujući neke vodeće koji će pokretati Windows 10, ali kompanija još nije spremna unijeti osvježenje i inovacije kada je riječ o ekranu ili kameri.
Bez obzira na to, izgleda da dizajneri širom svijeta imaju viška mašte i inspiracije kada je u pitanju Lumia pa nas ne iznenađuje njihovo stvaranje prilično uzbudljivih koncepata uređaja koje bi Microsoft mogao lansirati u bliskoj budućnosti.
Na slici je prikazan Windows Phone uređaj nazvan Lumia 1, koji je zamišljen kao takav od strane korisnika DeviantArt portala pod nickom alfatuma i koji dolazi sa rotirajućom kamerom.
Ovo nije prvi put da se internetom šire vijesti o rotirajućim kamerama na Windows telefonima, ali ovaj koncept prikazuje rijedak primjerak kamere koja je postavljena na donjem dijelu telefona i koja se rotira korištenjem fizičkih tipki. Ovo je poprilično dobra ideja koja izgleda odlično i revolucionarno. Smatramo da bi možda bilo teško fotografisati, ali bi zasigurno bilo odlično snimati video.

Naravno da ne trebamo očekivati identičan uređaj od Microsofta poput ovog na slici, ali ideja je veoma dobra te bi Microfost trebao obratiti pažnju na ovaj koncept ukoliko žele da donesu na tržište nešto što do sada nije viđeno.

Na internetu se nalazi još mnogo raznih koncepata i vjerujemo da će Microsoft učiniti sebi uslugu i baciti pogled na njih nekoliko.

 
Komentariši