Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Lollipop započeo ažuriranje na HTC One (M7)

Telefoni.ba

Lollipop započeo ažuriranje na HTC One (M7)

HTC je potvrdio da je Android 5.0 Lollipop počeo sa nadogradnjom na svim HTC One, odnosno One (M7) telefonima.

HTC će primiti Android 5.0.2 Lollipop zajedno sa Sense 6 korisničkim sučeljem. Na Twitteru su postavljeni screenshot snimci koji pokazuju obavijest o nadogradnji na HTC One i pokazuje da nadogradnja dolazi sa brojem 7.17.1540.7 i da je teška preko 700MB.

HTC One Developer Edition verzija i otključani modeli imaju mogućnost provjeravanja dostupnih OTA nadogradnji, a to se može provjeriti u postavkama. Dakle, Settings > About phone section. Android 5.0 Lollipop, pored novog tzv. materijalnog dizajna koji nudi Google, također uključuje i novo Android Lollipop zaključavanje ekrana, traku sa obavijestima te poboljšava postavke privatnosti i pretraživanja.

Vrijedno je spomena to što je HTC obećao ažuriranje za oba HTC One i One (M8) u 90 dana od primanja finalnog Google-ovog software-a. Kompanija je u decembru najavila da je u toku Android Lollipop ažuriranje, ali HTC-ove prve nadogradnje su započele tek sredinom januara i to za otključane i Developer Edition verzije.

U decembru se započelo ažuriranje na HTC One i One (M8) Google Play Edition uređajima.

I ostali HTC uređaji će primiti novi Lollipop, pored HTC One, M8, One mini i One mini 2. Još neki HTC telefoni koji su među planiranima za nadogradnju su HTC Desire 816, One Max i Butterfly S.


 

 
Komentariši