Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

LG: “Pametni telefoni će godinama izgledati isto”

Telefoni.ba

LG: “Pametni telefoni će godinama izgledati isto”

LG je možda unio dašak inovacije u svijet pametnih telefona onda kad je proizveo prvi fleksibilni, zakrivljeni smartphone, ali kada je riječ o nekim drugim, većim inovativnim promjenama, na tu temu ovaj korejski proizvođač sliježe ramenima čvrsto vjerujući kako će biti teško izmisliti nešto drugačije, do sada neviđeno što bi moglo zadiviti korisnike.

LG-jev direktor korporativnih komunikacija, Ken Hong, sumirao je izlaganje mišljenjem da ne mogu učiniti više od onoga što su učinili dosad, dodavajući da je dizajn telefona uslovljen tehnologijom koju dobivaju od dobavljača komponenti, odnosno sastavnih dijelova.

Ustvari, čak je i uređaj poput LG G Flex 2 na kraju bio ograničen time koliko brzo su dobavljači sklapali telefon i što su komplikovanije to radili, problem je bio gori.

Hong odbacuje tezu da će proizvođači telefona biti u mogućnosti da osmisle mnogo toga inovativnog ove godine, tvrdeći da dostignuća poput providnog ili fleksibilnog ekrana u ovom trenutku jednostavno nisu komercijalno održiva tehnologija.

Ovi komentari ne znače da LG već drži bijelu zastavu nad ostalim kompanijama kad je u pitanju novi izgled telefona. Hong još ističe kako zaista žele proizvesti nešto novo poput OLED-a. Trenutno je sav novac uložen u OLED, a još nije ostvarena ni jedna narudžba. To znači da su spremni na riskanto ulaganje kao ogromna kompanija.

LG nagovještava novi smartphone sa potpuno savitljivim kučištem u naredne dvije do tri godine.
Komentariši