Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

LG najavljuje četiri nova smartphone uređaja

Telefoni.ba

LG najavljuje četiri nova smartphone uređaja

Uoči ovogodišnjeg Mobile World Kongresa, LG će lansirati svoja četiri nova smartphone uređaja.
Napuštajući seriju naziva kao što su G, F i L, novi uređaji su pod imenom Magna, Spirit, Leon i Joy.

Jedan od ključnih dodataka koje je LG uključio u ove nove uređaje je kamera za prepoznavanje pokreta, koja će biti pogodna za jednostavno selfie slikanje. Ova kamera će moći prepoznati pokrete i na audaljenosti od 1,5 metara.

Prvi na listi uređaja je smartphone Magna, za koji LG kaže da je latinski naziv za „Ultimate“. Dolazi sa 5-inčnim HD ekranom, quad-core precesorom, 8MP zdanja i 5Mp prednjom kamerom, 1Gb RAM-a, 8GB memorije, 2450 mAh baterija i Android Lollipop.

LG Spirit posjeduje manju 4,7-inčni HD ekran, quad-core precesor, 1 GB RAM-a. 8MP zadnja i 1MP prednja kamera, 2000 mAh bateriju te istu memoriju i opretaivni sistem kao i Magna.

Na kraju imamo 4,5-inčni Leon i 4-inčni Joy, sa quad-core procesorom, 1GB RAM-a, 1900 mAh bateriju i Andorid 5.0 Lollipop. Leon posjeduje 8MP zadnju i VGA prednju kameru, dok je Joy opremljen sa 5MP zadnjom i VGA prednjom kamerom.

Ovisno o tržištu, sva četiri uređaja će doći u 4G ili 3G varijanti, i u nekim zemljama kamera i procesor bi mogli biti smanjeni, iako Lg nije otkrio koje će to zemlje biti.

Predstavljanje Magna, Spirit, Leon i Joy smartphona očekujemo početkom sljedeće sedmice na Mobile World Kongresu.
Komentariši