Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

LG L90 Dual

Telefoni.ba

LG L90 Dual

 

Ova telefon je dio treće LG generacije serije L. Cijena telefona je prilagođena tržištu ali sam telefon ima težak zadatak što se tiče natjecanja sa drugim modelima i osvajanja tržišta. LG L90 je vizuelno običan, standardan telefon, ne puno veliki i ne puno mali. Njegova izrazita značajka jesu tipke na dodir ispod zaslona dok su te iste tipke na mnogim drugim telefonima neprimjetne ukoliko se ne koriste. Standardne Home i Back tipke su postavljene odmah do tipke za Menu i tipke za podešavanje duple SIM kartice.

Stražnji poklopac se može skidati, hrapave je teksture i napravljen je od plastike. Odličan je za rukovanje što se tiče klizanja koje je onemogućeno upravo zbog takve teksture.  Ispod poklopca je prostor za dvije SIM kartice, microSD memorijsku karticu te pristojna baterija jačine 2,540mAH. Infrared LED se nalazi na vrhu, desno je ulaz za slušalice 3.5mm, a standardni ulaz za micro-USB je na dnu. Kada se upali, primjetna je zrnasta kvaliteta ekrana, a to je zbog male rezolucije –  540×960 poznata kao qHD, dok je veličina ekrana 4.7 inča. Ovo je veliko razočarenje što se tiče ovog modela.

 

 

Podržava 1GB RAM-a i 8GB ugrađene memorije. Povezivanje je moguće preko Infrareda, Bluetooth-a 4.0, USB-a a naravno tu je i Wi-Fi. U telefonu se nalazi aplikacija koja omogućava da koristeći IR upravljate svojim televizorom i dvd-om.

Ekran je veliki promašaj. Uglovi posmatranja su razočarenje, a boje su živopisne tek kad povećate svjetlinu do maksimuma. Što se baterije tiče, tokom testiranje se desilo bizarno ponašanje iste. Prilikom prvog testiranja trajala je 4 sata i 24 minute, a tokom drugog potvrdnog testa njen vijek je bio 10 sati i 34 minute.

 

Kamera ima 8 megapixela i slike su poprilično dobre, doduše sa mnogo kompresije ali, općenito, dobro su definisane. Video moze ići do 1080p, ali standardno je 1280×720. Prednja kamera ima manju VGA rezoluciju i nije niti malo impresionirajuća.

 


 

 

 
Komentariši