Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

LG G4 zvanično predstavljen

Telefoni.ba

LG G4 zvanično predstavljen

Nakon mnogo glasina, lažnih vijesti, informacija i sl., LG G4 je konačno zvanično predstavljen. Nakon Samsungovog Galaxy S6 flagship modela i HTC One M9, LG-jev G4 je posljednji lansirani flagship model za 2015-u godinu. Mnogi su željno očekivali konačne, istinite informacije i specifikacije koje su ispunile očekivanja.

Ekran

G4 ima Quad HD display (2560×1440) ekran od 5.5 inča sa veoma blagom zakrivljenošću. Iz LG-ja kažu kako je IPS Quantum Display veoma energetski učinkovit i posjeduje lahku vidljivost na suncu. Quantum Display kombinuje boje kako bi dobio precizniju kolorizaciju. Što se osvjetljenja tiče, ono je povećano za 25% više nego što je kod prethodnika LG G3 te omogućava veoma dobru vidljivost kada se nalazite vani na dnevnom svjetlu.

LG-G4-display-640x360

Kamera

Jedna od najboljih novih mogućnosti na LG G3 je kamera. LG je ovaj put poboljšao senzor te sada kamera ima 16 MP i otvor f/1.8, laserski auto fokus i optičku stabilizaciju slike 2.0. To znači da ćete imati veću rezoluciju snimka koja će uhvatiti 80% više svjetla nego što je to bio slučaj prije.

LG G4 je prvi pametni telefon sa senzorom spektra boja koji prepoznaje okolno osvjetljenje i objekte. Možete pokrenuti kameru i napraviti snimak u samo 0.6 sekundi. Kada se radi o ručnom načinu, slike možete spremiti i u RAW formatu, što je odlično za korisnike koji uređuju slike sa desktop aplikacijama. Poboljšali su i prednju kameru koja sada ima 8MP i pravi bolje selfie snimke.

G4-camera-sample-640x360

Baterija i memorija

LG i Samsung su žestoki rivali. Onda kada je Samsung odlučio da na tržište izađe sa neizmjenjivom baterijom i bez podrške za microSD kartice, pogodite šta je LG učinio? Upravo suprotno, LG G4 ima izmjenjivu 3.000mAh bateriju i ulaz za microSD karticu, a unutrašnje memorije ima 32GB. Također ima mogućnost bežičnog punjenja.

LG-G4-battery-640x360

Procesor

G4 napaja Qualcomm Snapdragon 808 sa 3GB RAM-a. Neki će se možda čuditi zašto se LG nije odlučio za noviji Snapdragon 810, ali to je zbog osvrta na trajanje baterije. 808 je još uvijek veoma podoban procesor.

Izgled

LG je predstavio šest kožnih verzija zajedno sa tri standardne verzije plastičnih pozadinskih poklopaca. Kožne pozadine su visoko ocijenjene s obzirom na to da je potrebno oko 12 sedmica za izradu. Plastični poklopci dolaze u tri boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj. Kožna pozadina i blaga zakrivljenost ga čine veoma elegantnim i zaista lijepim telefonom.

LG-G4-leather-640x360


 

 
Komentariši