Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

LG G3 Lollipop problemi i kako ih riješiti

Telefoni.ba

LG G3 Lollipop problemi i kako ih riješiti

Ukoliko ste korisnik LG G3 uređaja i instalirali ste najnoviji Androdi 5.0 Lollipop, vjerovatno su vam se do sada javili prvi problemi pri korištenju novog Android Lollipopa. U nastavku vam nudimo rješenja za vaše probleme.

 

LG G3 ISTROŠENOST BATERIJE

Skoro svaki uređaj pati od trošenja baterije nakon skidanja novih instalacija. Prva stvar koju treba učiniti je uraditi reboot na vašem uređaju. Ako vam ovo ne pomogne onda pokušajte da očistite privremenu memoriju/cache.
Da biste očistili privremenu memoriju na LG G3, idite na Postavke>Pohrana> Privremena memorija i potvrdite. Ako to i dalje ne pomogne, preporučujemo da preuzemete Helium za PC i instalirate Helium na vaš telefon ako nemate pristup za root, i vratite vaš uređaj na tvorničke postavke.

Za vraćanje tvroničkih postavki na LG G3 idite na Postavke>Backup i Reset>Reset Factory Phone. Ovo će izbrisati sve vaše aplikacije i podatke i osvježiti vaš telefon. Nakon što završite ponovno pokretanje, povratite aplikacije i podatke sa vaše backup memorije i sve bi trebalo ići glatko. Ako se vaš telefon ne pokeće ispravno nakon ažuriranja, dok je uređaj isključen, pritisnite i držite dugme za pokretanje telefona i držite tipku za glasnoću prema dole sve dok vam se ne pojavi LG logo na ekranu, a zatim oslobodite i ponovo pritisnite iste tipke dok vam se ne pojavi obavijest za vraćanje na tvorničke postavke.

AndroidPIT-LG-G3-Android-5-0-Lollipop-clear-cache

 

LG G3 SLABE PERFORMANSE

Još jedan tipičan problem koj se javlja nakon ažuriranja su spore ili nepravilne performanse. Najbolji način da se ovo riješi je brzo vraćanje na tvorničke postavke. Kao što smo gore spomenuli, napravite backup vaših podataka a zatim odradite reset na jedan od gore navedenih načina.

 

LG G3 SCREENSHOT PROBLEM

Sposobnost brzog prebacivanja na brzo slikanje ekrana je također uklonjeno nakon ažuriranja na Lollipop. Jedini način da se to postignete je da pritisnete istovremeno Power i Volume tipku dok vam se ne pojavi flash ekrana.

androidpit-lg-g3-screenshot-2

 

LG G3 WIDGET PROBLEM

Rješenje za ovaj problem ne postoji, osim da uklonite widget dok se problem sam od sebe ne riješi.

 

LG G3 BEZ SILENT MODEA

Kako biste vratili silent mode na vaš G3, postoji jednostavan widget koji se zove Silent Mode Lollipop, koji vam omogućava da uključite i isključite silent mode direktno sa trake za obavijesti.

AndroidPIT-LG-G3-Android-5-0-Lollipop-silent-mode

 

LG G3 VISOKA POTROŠNJA RAM-a I ZAGRIJAVANJE UREĐAJA

LG G3 navodno pati od neuobičajeno visoke potrošnje RAM-a nakon update na Lollipop. Ovo također doprinosi i većem zagrijavanju uređaja nego što je to normalno. Rješenje ovog problema je reset telefona na tvorničke postavke.
Visoko korištenje RAM-a ćete riješti ako odete do postavki vašeg G3 uređaja, otvorite Aplikacije>Running tab i provjerite koje od aplikacija troše najviše RAM-a. Jednostavnim klikom zaustavite aplikacije i procese koji su odgovorni za ovaj problem.

AndroidPIT-LG-G3-Android-5-0-Lollipop-running-apps-ram-usage
Komentariši