Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

LG G Pro 2

Telefoni.ba

LG G Pro 2

 LG G Pro 2 je tipični mobilni telefon većih dimenzija, ali postoji par detalja koji ga razlikuju od konkurencije. Već predstavljeno na prethodniku LG G2 su upravo tipke za jačinu zvuka i dugme za gašenje tik ispod stražnje kamere. Ovo i nije neka velika i očaravajuća inovacija ali jeste nešto što je neobično i poprilično zanimljivo jer većina korisnika telefona ove vrste i dizajna nije na to navikla. Zamjerka je što je ponekad tokom korištenja obe tipke čudan osjećaj, npr. snimanja screenshot-a.

Poprilično je tanak – 8.3mm, ali LG je odradio dobar posao što je zadržao ivice veoma tankim. Lahko ga je držati u rukama, širok je 81.9mm. Mana mu je što ga pretjerani plastični izgled čini jeftinim, a što se metalnih detalja tiče, tu je samo jedna tanka metalna trakica koja ga okružuje te pozadinske tipke koje su izrađene od metala.

Na donjem dijelu telefona se nalaze mikrofon i Micro-USB port. Drugi mikrofon, infrared LED i 3.5mm audio jack se nalaze pri vrhu. Light senzor, prednja kamera i zvučnik se nalaze poviš ekrana.

Prednja strana dominira velikim ekranom od 5.9 inča koji ima rezoluciju od 1080×1920.  Boje su pristojno zasićene, čitljivost i vidljivost na suncu i uglovima su poprilično dobre dok je gledanje video snimaka na ovom zaslonu prava poslastica.

LG je ovaj put odlučio da bazira Pro 2 sa Snapdragon 800 quad-core procesorom jačine 2.26GHz integrisanim sa Adreno 330 GPU. Posjeduje 3GB RAM-a. Posebna varijanta ovog uređaja se prodaje u Indiji a to je D838 koja ima 16GB interne memorije. Ukoliko to nije dovoljno, može se proširiti do 32GB micro-SD karticom. 

Posjeduje kameru od 13 megapixela koja može snimati video snimke u UHD rezoluciji, dok prednja od 2.1 megapixela može snimati snimke na 1080p.

 
Komentariši