Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

LG G Flex: Prvi utisci

Telefoni.ba

LG G Flex: Prvi utisci

LG je konačno predstavio svoj prvi smartphone sa zakrivljenim displejom u Indiji – G Flex, na događaju u New Delhiju. Kupci iz Indije trebaju čekati do februara 2014. godine da bi mogli kupiti i imati u svojim rukama ovaj uredjaj. Dakle, G Flex će u Indiji biti dostupan  tek u februaru.

Međutim, na događaju se mogao koristiti LG G Flex i sumirali su se prvi utisci. Ono sto zadivljuje i ostavlja u čudu jeste zakrivljeni dizajn. G Flex je zakrivljen na svojoj horizontalnoj osi što uređaju daje uvijeni oblik.

 

LG G Flex: Prvi utisci

LG G Flex: Prvi utisci

Najveća prednost zakrivljenog G Flex-a tokom ove limitirane upotrebe koliko se moglo zapaziti jeste da se dizajn mnogo bolje prilagođava licu, odnosno uhu, baš kao stari fiksni telefoni. Što se tiče držanja u ruci, uređaj se također prilagođava, komforan je u ruci zahvaljujući zakrivljenosti ali mana je što je stražnji dio izrađen od plastike te tokom dužeg korištenja uređaj može iskliznuti iz ruke.

Kada se uporedi sa drugim konkurentima poput HTC One Max i Galaxy Mega 6.3, G Flex je bolji za držanje i upravljanje uređajem zahvaljujući iskrivljenom dizajnu.

Sljedeća velika stvar koja se veoma brzo zapaža kod G Flex-a jeste veličina, ekran od 6 inča koji ga stavlja u kategoriju phableta i zaista izgleda ogromno u ruci. Nije lahko koristiti ga jednom rukom. Kad smo već kod phableta, vjerujemo da su Samsung Galaxy Note 3 i Xperia Z Ultra bolji za svakodnevno korištenje zbog lahkoće uređaja i „glatkog“ izgleda.

Proizvođac je testirao fleksibilnost uređaja do 100 puta stavljajući oko 40kg na uređaj koji je prošao bez oštećenja. U slučaju da sjednete na njega uređaj se nece slomiti niti oštetiti.

G Flex ima stražnje tipke za kontrolu glasnoće. Opremljen je također sa LED svjetlom na stražnjoj tipki za uljučivanje koja je pogodna i za selfie slikanje. Tipke su metalne kao kod LG G2. Tipka za glasnoću se također može koristiti kao prečac za pokretanje Quickmemo aplikacije tako što se drži malo duže kada je telefon zaključan.

 

LG G Flex: Prvi utisci

LG G Flex: Prvi utisci

G Flex također posjeduje portove na ivicama koji uključuju 3.5mm audio jack i port za punjenje koji se nalazi na dnu, dok je micro-SIM otvor smješten lijevo. Na pozadini uređaja se nalazi glavna kamera od 13 megapixela sa LED blicom uz kojeg dolazi i IR Blaster.

Hardwer je pojačan sa quad-core 2.26GHz Snapdragon 800 procesorom sa Adreno 330 GPU i 2GB rama. G Flex je lahko obavljao više zadataka te otvarao i zatvarao aplikacije istovremeno. Pokazao se izuzetno dobro tokom testiranja.

G Flex sadrži stražnju kameru od 13 megapixela i prednju od 2.1 megapixela. Pojačan je sa 3.500mAh baterije i težak je 177 grama. Dolazi sa 32GB ugrađene memorije.

Pokreće ga Android 4.2.2 Jelly Bean što je razočaravajuće jer se očekivalo da će LG posjedovati Android 4.3.

 

LG G Flex: Prvi utisci

LG G Flex: Prvi utisci

 

Display: 6.00-inch Processor: 2.2GHz Front Camera: 2.1-megapixel
Resolution: 720×1280 pix RAM: 2GB OS: Android 4.2
Storage: 32GB Rear Camera: 13-megapixel Battery capacity: 3500mAh

 

 

 
Komentariši