Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

LG G Flex 2

Telefoni.ba

LG G Flex 2

LG G Flex 2 je prva inovacija iz LG kompanije u 2015-oj godini. U posljednje vrijeme smo navikli da viđamo njihove zakrivljene proizvode tako da nas G Flex 2 svojim zakrivljenim dizajnom niti malo nije iznenadio. Jednako impresivan kao i njegov prethodnik, G Flex 2 plijeni pažnju svojim zakrivljenim i fleksibilnim dizajnom. G Flex ima ekran veličine 6 inča, ali njegov nasljednik ipak ima malo manji – 5.5 inča. Kriva linija je ostala ista, radijusa od 700mm. Unatoč svom plastičnom obliku kojeg opravdava činjenica da

drugačije ne bi mogao biti savitljjiv, G Flex izgleda odlično.LG-G-Flex2-3

Ono što posebno oduševljava je podatak da, hajmo reći, liječi ogrebotine. Drugog, odgovarajućeg izraza se zaista ne možemo dosjetiti. Dakle, ukoliko zagrebete svoj G Flex 2, nema potrebe da paničite. Sačekajte nekoliko sekundi i ogrebotina će nestati. Ovu sposobnost je imao i prethodnik, ali mu je trebalo 3 minute da se “izliječi”, odnosno da ogrebotina nestane. U svijetu tehnologije ova sposobnost se naziva scratch-healing.  Sada su napredovali, i smanjili trajanje sa 3 minute na 10 sekundi. Interesantno.

Teži 153 grama a tanak je između 7.1 i 9.5mm, a full HD P-OLED ekran veličine 5.5 inča posjeduje rezoluciju 2560x1440p. Tekst je oštar, jasan a slike izrazito detaljisane. Video snimci su također izraženi i čisti, boje su živahne, kontrast savršen itd. Što se ekrana tiče, sve pohvale.

Iz LG kompanije nas navode da vjerujemo kako je doživljaj gledanja video snimaka, filmova, serija itd., na zakrivljenom ekranu mnogo bolji nego na običnom. S tim se ne bismo složili jer nismo primijetili nikakvu posebnost i razliku u tome. Ne narušava kvalitet slike, ali je isto tako ni ne poboljšava.

Ono što ga izdvaja od drugih vodećih smart telefona je što posjeduje dugo očekivani osmojezgreni Qualcomm Snapdragon 810 2GHz  te 3GB RAM-a što Flex 2 po specifikacijama stavlja daleko ispred Note-a 4 i Nexus-a 6.

Brzina telefona nije jedino što zadivljuje.

G Flex 2 nudi i Cat 6 LTE povezivanje. Ovo bukvalno znači da će brzina preuzimanja

podataka biti do 300Mbps.

Baterija je također jedna od boljih – 3000mAh Lithium polymer. Obećavaju korištenje više od 24h te 50% napunjene baterije nakon 40minuta punjenja. dakle, brže i kvalitetnije punjenje. Ova tvrdnja još nije zvanično testirana, ali kad bude bićete obaviješteni.
Kamera je kao i kod G3 – 13mpx ali poboljšana sa tehnologijom optičke stabilizacije, brzim fokusiranjem te dual LED blicevima.
Prednja kamera nije toliko impresivna pa će selfie populacija biti malo razočarana. Dok mnogi drugi vodeći smartphone-i ugrađuju prednje kamere od 5, 8 pa čak i 13 megapixela, Flex 2 prednja kamera ima tek 2.1 mpx.

Što se tiče softwera, tu je Android 5.0 Lollipop te će sučelje biti vrlo dobro poznato onima koji su već koristili ili koriste G3. Ono što nam se posebno dopada je što G Flex 2 nije zatrpan nepotrebnim softverskim dodacima. Ubacili su tek onoliko da se primijete neke inovacije i promjene.

Ali čini se da će novo sučelje biti poprilično pohlepno. Na uređaju od 32GB memorije, sučelje je zauzelo 10GB. Ali pošto je proširenje memorije microSD karticom sada moguće na Flex 2 i ako glasine o mogućnosti proširenja do 2TB budu istinite – onda neće biti nikakvih problema sa memorijom.

 
Komentariši