Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Koledži i univerziteti zabrinuti zbog prepisivanja sa smartwatch-a

Telefoni.ba

Koledži i univerziteti zabrinuti zbog prepisivanja sa smartwatch-a

Prva stvar zbog koje su sve škole, koledži i fakulteti bili zabrinuti je bio mini-digitron. Smatrali su da se vrlo lahko na testovima i ispitima iz matematike i sličnih oblasti može jednostavno prepisivati i da će ih sigurno većina studenata i učenika imati. Nakon digitrona, na scenu je nastupio smartphone sa Google pretraživanjem koji je bio još veći neprijatelj svim školama. Naravno, svi učenici koji su ih koristili za vrijeme testova su bili odstranjeni sa istih. Nakon kompletne borbe sa digitronima, sada se pojavio još veći problem a to su pametni satovi.

photo

Za otprilike par mjeseci Apple Watch će biti predstavljen i lansiran na tržište. Jedan     univerzitet se oglasio i rekao da će sat stvarati probleme u ispitnim sala od 2015. godine pa nadalje, najviše zbog toga što profesori i nastavnici neće moći primijetiti razliku između tipičnog digitalnog sata i novog, pametnog. Najviše zbog toga što se Apple fokusira na to da jednim dijelom pametni sat bude modni dodatak, a drugim tehnološki uređaj.

Univerziteti širom svijeta su počeli sa oduzimanjem svih satova od studenata prije nego ispit počne jer, kako kažu, zaista nije moguće da posmatrači i profesori za vrijeme ispita gledaju i posmatraju kakav ko ima sat na ruci, da li je to obični ili ipak smartwatch.
City University u Londonu smatra kako je pametni sat skoro isto kao i pametni telefon
kad je u pitanju ispit, te da sa sata studenti mogu prepisivati isto kao i sa telefona.

Zbog toga svi studenti koji pohađaju ovaj univerzitet prije ispita skidaju sat sa ruke te ga zajedno sa telefonom stavljaju u plastičnu kutiju koja se nalazi ispod klupe. Sve ispitne sobe na zidovima imaju velike satove tako da se studenti ne mogu žaliti kako nemaju pristup vremenu koje im je ostalo do završetka ispita.

Čak i prije masovne pojave pametnih satova, od studenata je bilo traženo da ostavljaju telefone u kutiju ispod stola tako da je sada ista stvar urađena i sa satovima.

Šta mislite koji bi sljedeći uređaj mogao predstavljati problem školstvu? Možda pametni prsten?


 
Komentariši