Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kojih 10 vrsta aplikacija trebate izbjegavati

Telefoni.ba

Kojih 10 vrsta aplikacija trebate izbjegavati

Sudeći po nedavnim statistikama, Google Play na svom marketu nudi fascinantnu cifru od 1.483.774 aplikacija za Android korisnike. Međutim, 15% aplikacija ( oko 222.566) su obilježene kao loše i skoro pa nikakvog kvaliteta te ih ne trebate preuzimati. U nastavku teksta ćemo vam prikazati koje su to aplikacije. Navesti ćemo 10 vrsta na koje uopšte ne trebate obraćati pažnju, ukoliko ne želite da izgubite vrijeme na luda obećanja, glupe šale i nepotrebne zahtijeve. Pogledajte listu:

1. Aplikacije za kalibraciju baterije

Iako zvuči kao nešto što je sasvim uredu – ipak nije. Ono što ove aplikacije rade je brisanje Androidovog batterystats.bin fajla da bi ga sistem ponovo pokrenuo, odnosno preobrazio. Daju pogrešne proračune i podatke o korištenju baterije, nemaju nikakvog uticaja na trenutno stanje baterije i na uštedu iste.

2

 


 

2. Aplikacije za defragmentaciju memorije

Android telefoni imaju ugrađeno kontrolisanje memorije i skladišta podataka sa odgovarajućim algoritmima koji rade non-stop da bi organizovali podatke uredno i bez mnogo rasipanja prostora. Tako da ni za aplikacijama ovog tipa zaista nema potrebe jer ne nude nikakav značajan efekat koji zaista pomaže vašem uređaju. Dobivaju čistu nulu kad je u pitanju defragmentacija te ih ignorišite.

 7


3. Aplikacije za optimizaciju RAM-a

Sam naziv aplikacija govori više nego dovoljno. Više od onoga što Android sam nudi i radi je nemoguće uz pomoć tamo neke besplatne, jednostavne aplikacije.

 RAM-boosting-apps


4. Lažne antivirus aplikacije

Kao što smo pisali u jednom od nedavih postova, vi ste 99% sigurni od raznih štetočina koje pokušavaju da upadnu u telefon sve dok se pridržavate aplikacija sa Google Play marketa i izbjegavate sumnjive neprovjerene aplikacije sa drugih izvora, stranica, itd. Držite se dalje od aplikacija ovog tipa a pogotovo od onih koje ne dolaze od poznatih i provjerenih kompanija kao što su AVG, Avast, Avira, Kaspersky, McAfee, Symantec i druge. Ako baš želite neku zaštitu, pronađite je u jednoj od ovih kompanija.

 5


 

5. “Protresi – napuni” aplikacije

Nema šanse! Ni dijete u ovo ne bi povjerovalo. Ne preuzimajte ove aplikacije i ne nasjedajte na glupe šale. Nemoguće je napuniti bateriju tako što ćete protresti telefon. Da je tako, trajanje baterije nikom nikad ne bi bilo problem.

10

 


 

6. Skeniranje X-zrakama

Vaš telefon nema ugrađen skener za X-zrake, a kamera pogotovo nema ništa približno što bi omogućilo stvarno skeniranje. Pa, dok u pametne telefone ne ugrade potrebne skenere, zaobiđite ove aplikacije u širokom luku.

9

 


 

7. Detektori laži

Definitivno nitko ne bi napravio za moderni pametni telefon toliko komplikovani poligraf i senzor za očitavanje algoritma, zapakovao u lijepo izgledajuću aplikaciju, a zatim zajedno sa dosadnim i nervirajućim reklamama besplatno postavio na Google Play.

Lie-detectors


 

8. Aplikacije koje prevode životinjski “jezik”

Obožavatelji životinja i kućnih ljubimaca bi sigurno voljeli da znaju šta im to ljubimci žele reći. Neko je shvatio da bi aplikacija takvog tipa bila dobar mamac te su ih napravili na desetine. Ali to je zaista nemoguće. Ne instališite ih, a pogotovo ne koristite pred kućnim ljubimcima jer bi i oni shvatili da ste nasjeli na neku od najglupljih aplikacija.

1


 

9. Aplikacije za brže pretraživanje interneta

Ove aplikacije ne mogu učiniti čudo i eksplozivno poboljšati vaš internet signal. Sve su kopija jedna druge sa mnoštvom reklama te spadaju u grupu onih koje trebate zaobići i ignorisati.

 3


 

10. Beskorisne aplikacije

Zapravo, ove aplikacije i nisu tako loše. Naprotiv, mogu biti zanimljive dok vam otkrivaju svoju beskorisnost. Opis jedne od njih glasi: ” Od ove aplikacije nema apsolutno nikakve koristi. Provjerite i uvjerite se u to koliko je beskorisna. Desetina naučnika su pokušale da pronađu bilo kakvu korist od nje ali svi njihovi pokušaji su bili uzaludni”. Probajte i vi neku, ako ništa bar ćete se nasmijati.8

 


 
Komentariši