Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako snimiti zaslon na HTC One (M8) – screenshot

Telefoni.ba
SPECIFIKACIJE
Kako snimiti zaslon na HTC One (M8) – screenshot

HTC One (M8) je proglašen jednim od najboljih telefona 2014. godine, a i u ovoj godini će biti među najboljima za kupovinu. Ukoliko imate ovaj telefon, a ne znate kako napraviti screenshot, pročitajte upute. Nije teško, naprotiv, vrlo je jednostavno a rijetki znaju kako se to zapravo radi.

Naime, postoje dva načina kako to da učinite. Prvi način je koristeći dvije tipke. Jednostavno pritisnite tipku za smanjivanje zvuka i home tipku istovremeno i zadržite ih dok ne primijetite da je slika snimljena. Screenshot ćete pronaći u galeriji, a također će se prikazati i na ekranu kao i obavijest da ste snimili screenshot. Odmah možete pogledati kao izgleda, podijeliti, preurediti i sl.
10967787_10204901356887580_1253610323_n

Drugi način je također jednostavan i možda ćete ga više koristiti s obzirom na to da uključuje korištenje samo jedne fizičke tipke. Držite pritisnutu tipku za gašenje, a zatim pritisnite home tipku na ekranu. Pripazite da ne držite previše tipku za gašenje jer ćete zaista ugasiti vaš telefon. To bi bilo to. Vaš screenshot je snimljen. Pogledajte kako izgleda i radite dalje sa njim što god želite.

Koji način vam je draži?
Komentariši