Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako se odjaviti sa Gmaila i svih Google računa jednim klikom

Telefoni.ba

Kako se odjaviti sa Gmaila i svih Google računa jednim klikom

Ako ste izgubili telefon i strahujete za svoju privatnost, ili pak jednostavno ste prestali koristiti Gmail i sve ostale Google račune koje ste nekad kreirali, sada se jednostavno jednim klikom možete odjaviti.
Kako biste izbjegli posebno otvaranje svakog računa i odjavljivanje sa istog, u nastavku pročitajte kako da se toga riješite u samo tri koraka, ali za to će vam trebati računar ili laptop.

Prvo otvorite Gmail.com i prijavite se. Spustite se skroz ka dnu stranice i vidjeti ćete na desnoj strani oznaku Recent Activity/Nedavna aktivnost. Odmah ispod bi se trebalo nalaziti polje Details/Pojedinosti, detalji.

Iskočeni prozor će vam dati uvid u detalje gdje i kada je vaš račun bio korišten. Na vrhu stranice će se nalaziti dugme Sign out all other sessions/Odjavi se sa svih ostalih aktivnosti. Kliknite na to.

I to bi bilo to. Ono što ste upravo radili je da ste prislili sve pretraživače, uređaje i aplikacije koje koriste vaš Google račun da ga deaktiviraju, odnosno da se odjavite. Ukoliko je neko u međuvremenu došao do vašeg telefona i poželio da pristupi vašim računima kako bi vam ugrozio privatnost, sada više to neće moći. Ovo definitivno nije loš potez u slučaju da ste izgubili telefon te preporučujemo da ove korake koristite samo u toj situaciji.

U slučaju da znate gdje je vaš telefon i da nije u opasnosti, ne preporučujemo da se odjavljujete sa svih Google računa s obzirom na to da, u slučaju ako vam se telefon zaista izgubi ili bude ukraden, Google alati zaduženi za lociranje uređaja više neće biti u mogućnosti da obavljaju svoj zadatak te će vaš telefon biti zauvijek izgubljen.


 

 
Komentariši