Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako popraviti najčešće probleme na Samsung Galaxy S4

Telefoni.ba

Kako popraviti najčešće probleme na Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 jedan je od najpopularnijih Android telefona ikada proizveden. Ali to što je popularan, ne znači da dolazi bez svojih problema. U stvari, postoji niz pitanja koja iskrsnu iznova i iznova. Na sreću, mnogi od ovih problema mogu se vrlo lako popraviti. Od slučajnog ponovnog pokretanja, brzog utroška baterije, kao i problema sa brzinom, u ovom postu donosimo vam brze i jednostavne popravke i rješenja za probeleme koji se najčešće javljaju na vašem Galaxy S4 uređaju.

Baterija

Nemogućnost baterije da izdrži sa samo jednim punjenjem u toku dana, je nešto što se javlja kod svih telefona sa godinama. Ukoliko ste primjetili da vaš S4 ne drži bateriju tako dugo kao što je to u početku bilo, moguće je da postoji problem sa baterijom, ali u većini slučajeva za taj problem su odgovorne i aplikacije koje koristite.

Koje od aplikacija, instalirane na vašem uređaju, su odgovorne za utrošak baterije, možete provjeriti otvaranjem glavnih Postavki na vašem uređaju. Jednostavno otvorite izbornik Više/More, zatim Baterija/Battery, i dobit ćete grafikon koji pokazuje na koji način je utrošena baterija na vašem uređaju, kao i detalje aplikacija koje su najviše odgovorne za to.

s4_problems_1

Ukoliko imate aplikacija koje više ne koristite, deinstalirajte ih. No bilo kako, ovim načinom ćete se jednostavno podsjetiti da aplikacije koje u datom momentu ne koristite, isključite ručno. Pritiskom na tipku Home, pojavit će se lista nedavno korištenih aplikacija. Jednostavnim pomjeranjem isključite željenu aplikaciju.

Kroz opciju Screen, dobit ćete uvid o utrošenosti baterije kroz displey i svijetla uređaja. Kako biste smanjili utrošak baterije, kliknite na opciju Display i pokušajte podesiti razinu svjetlosti vašeg ekrana, kao i vrijeme koje je potrebno da se on isključi usljed ne korištenja uređaja.

s4_problems_2

Duže trajanje baterije može se postići omogućavanjem opcije Power Saving Mode. Klikom na opciju Moj uređaj/My Device, u glavnim Postavkama, možete uključiti funkciju koja će ograničiti brzinu procesora i automatski podesiti osvjetljenje ekrana. Također dobro je da isključite sve funkcije telefona koje ne koristite, kao što su Air View, NFC itd.

s4_problems_3


Pregrijevanje uređaja 

Ukoliko imate probelm sa pregrijavanjem vašeg uređaja, to ponovo ukazuje na problem sa baterijom. Jedan od načina da to provjerite je da izvadite bateriju, postavite je na ravnu podlogu i zavrtite ju. Ukoliko na bateriji postoji izbočina, omogućit će joj da se slobodno okreće, što ukazuje na postojanost problema. Ovo možete riješiti jednostavnom zamjenom baterije ili odlaskom u ovlašteni servis kako bi se vaš uređaj detaljno pregledao i otklonio postojeći problem.

Ukoliko ne postoji nikakav problem sa baterijom, poželjno je provjeriti da li su vaš uređaj, kao i sve njegove aplikacije u potpunosti ažurirani. Kako bi se osigurali da imate sve najnovije postavke, otiđite do opcije Više/More, zatim na odjeljak Postavke/Settings i kliknite na opciju O Uređaju/About Device. Sad dodirnite opciju Softver Update, i zatim Ažuriraj/Update. Imajući najnovije verzije vaših aplikacija, dobar je način da spasite život vaše baterije.

s4_problems_4


Neočekivani restart

Iznenadno ponovno pokretanje vašeg uređaja može biti poprilično frustrirajuće, a to obično ukazuje na neku drugu vrstu problema. Može biti povezano sa baterijom, kao i sa lošom vezom, ali također može značiti i problem sa softverom. U ovom slučaju, kao što smo već spomenuli gore u tekstu, poželjno bi bilo provjeriti da li je uređaj ažuriran i postavljen na najnovije postavke, kako bi bili sigurni da to nije uzrok ponovnog pokretanja uređaja.
Ukoliko ste se odlučili da proširite vašu memoriju, dodavanjem memori kartice, ovo također može biti jedan od uzroka ponovnog pokretanja vašeg uređaja. Pokušajte da ukloniti microSD karticu, kako biste vidjeli da li će problem nestati. Ukoliko primjetite da vaš uređaj normalno funkcioniše kada nema umetnute memorijske kartice, krajnje je vrijeme za investiranje u novu karticu.

microsd-galaxy-s4-closeup


Problemi sa kamerom

Problemi sa kamerom, na koje se korisnici Galaxy S4 uređaja pretežno žale su: iznenadno isključivanje aplikacije, slike se ne prikazuju ispravno, kao i problem sa snimanjem fotografija.

Kao što je već pomenuto, neispravna memori kartica, može dovesti do probelma ovog tipa, tako da vrijedi odstraniti karticu u potpunosti, ili je zamijeniti sa nekom drugom, kako bi otklonili probleme koji se javljaju.


Problemi sa Wi-Fi konekcijom

Kada ste kući, primjetit ćete da vaš telefon ponekad ima problem sa spajanjem na bežičnu mrežu. Ovo je uglavnom slučaj kada je Wi-Fi signal slab, ali se naravno može pojaviti i u drugim prilikama.
Možda vam se javljaju poruke koje vas obavještavaju da je vaša internet konekcija onemogućena zbog spore brzine. Pokušajte da isključite mobilne podatke. Primjetit ćete kako to pomaže. Povucite dolje s vrha ekrana i prebacite se na opciju Mobile Data i zatim je isključite. Druga opcija je da se onemogući Wi-Fi Power Save Mode.

s4_problems_7


Usporenost uređaja

Vaš S4 se vjerovatno osjeća malo sporije nego što je to bio kada ste ga tek kupili. Srećom, postoji mnogo načina kojim možete pomoći vašem uređaju da ponovo radi brže. Jedan od njih je vraćanje uređaja na tvorničke postavke.

Koristite li vi Galaxy S4? Jeste li iskusili neke probleme za koje ste pronašli rješenje?
Komentariši