Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako podijeliti WiFi konekciju sa Androida preko Bluetooth-a

Telefoni.ba

Kako podijeliti WiFi konekciju sa Androida preko Bluetooth-a

Šta kada želite da obavite neki posao online preko laptopa, a jedini WiFi signal koji imate je onaj na vašem telefonu? Šta ukoliko želite da podijelite svoju konekciju sa Androida na više uređaja u okolini? Ako ste mislili da je to nemoguće, prevarili ste se. Naravno da možete podijeliti wifi konekciju na više telefona, tableta i računara koristeći Bluetooth da bi i ostali uređaji mogli biti onlajn. A evo i kako.

Temelj za bilo kakvo dijeljenje konekcije sa jednog uređaja na drugi je da ste povezani na WiFi konekciju. Nakon što se povežete spremni ste za dijeljenje preko Bluetooth-a. Ovo je super način, između ostalog, ako npr. konekcija na jednom uređaju radi bez problema, a na drugom ima nekih poteškoća. Sljedeći korak je uključivanje Bluetooth-a.

Nakon što se povežete, otiđite u postavke telefona i izaberite opciju “Više mreža”. Nakon što vam se prikaže novi meni, izaberite “Dijeljenje i mobilna pristupna tačka”. Slikovito objašnjenje imate ispod, ukoliko vam je mobitel podešen na engleskom jeziku:

Omogućite Bluetooth dijeljenje tako što ćete kvakicom označiti kockicu. Zatim će vam se prikazati upozorenje da vidljivost Bluetooth-a  treba da bude prilagođena. Dakle, vaš uređaj treba da bude vidljiv i prepoznat svim ostalim uređajima u blizini kojima želite podijeliti svoju konekciju.

Da biste to učinili otvorite postavke, omogućite Bluetooth i kliknite na Bluetooth link u odjelu za povezivanje, odnosno Connections section. Zakačite kockicu odmah do naziva vašeg telefona da bi ga učinili vidljivim.

Kada to odradite, možete koristiti Bluetooth mogućnosti na svom laptopu, tabletu ili drugim uređajima za koje želite da budu konektovani na internet. Da povežete Windows računar, otvorite Uređaj i printeri, odnosno na engleskom Device and Printers u kontrolnoj ploči, kliknite desnim kliknom na ikonu koja predstavlja vaš telefon i izaberite Connect using > Access point (povežite se > pristupna tačka) i tako ste spremni za pretraživanje interneta.

Jeste li ovo već pokušali?
Komentariši