Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako isključiti automatsko ispravljanje riječi na Galaxy S5

Telefoni.ba

Kako isključiti automatsko ispravljanje riječi na Galaxy S5

Postoje ljudi koji vole autocorrect opciju koja im automatski ispravlja pogrešno napisane riječi dok kucaju tekst, a postoje i oni koje nervira. Ponekad kad se dopisujete sa svojim prijateljima želite pisati neke čudne, strane riječi ili šale. Ili ipak jednostavno ne želite da vam u neformalnoj komunikaciji sa prijateljima svaka riječ bude ispravno napisana te želite malo slobode u pisanju. Onda kad poželite da se riješite ispravljanja riječi, u datom trenutku može biti malo komplikovano i možda nećete moći odmah da se snađete te ćete se zapetljati u postavkama telefona. Vrlo je jednostavno i da se uključi i isključi, a evo i kako.

Napomena: upute rade samo na originalnoj tastaturi. Ako koristite neku drugu, naknadno instaliranu poput SwiftKey, GoKeyboard ili neku drugu, postavke će možda biti drugačije.

 

1. Otvorite bilo koju aplikaciju koja koristi tastaturu: SMS, email, Facebook i sl.

2. Na dnu, lijevo od tipke za razmak vidjeti ćete dugme. Držite pritisnuto malo duže nego uobičajeno te će se prikazati mnoštvo opcija poput emotikona, interpunkcijskih znakova itd. Ona koju vi želite jesu postavke.

AndroidPIT-Samsung-Galaxy-S5-keyboard-settings

3. Primijetiti ćete nekoliko postavki za vašu tastaturu. Na vrhu se nalazi Pametno tipkanje/ Smart typing i tu ćete vidjeti da piše predvidljivi tekst/predictive text. To je autocorrect, odnosno ispravljanje riječi.

4. Nakon što ste kliknuli na tu stavku, pojaviti će se nove opcije. Među prvim opcijama ćete vidjeti da piše Predictive text te ga samo isključite. I to je to. Ukoliko opet poželite da uključite autocorrect, koraci su potpuno isti.

AndroidPIT-Samsung-Galaxy-S5-keyboard-predictive-text


 
Komentariši