Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako da zaustavite automatsko pokretanje videa na Facebook-u

Telefoni.ba

Kako da zaustavite automatsko pokretanje videa na Facebook-u

Pored toga što su promijenili izgled Facebook-a koji se mnogima nije dopao, također su uveli nešto što poprilično nervira a to je automatsko pokretanje bilo kojeg videa koji se nalazi na naslovnoj stranici. Ne samo da vas u datom trenutku ne zanima sadržaj videa, nego koristi i crpi više snage vašeg telefona, brzine i baterije. U nastavku pročitajte jednostavne upute kako da zaustavite svako sljedeće automatsko pokretanje videa, te će se video reproducirati samo onda kad vi to želite.

Da biste to učinili na svom telefonu, otvorite Facebook i idite na postavke. Ispod generalnih postavki, nalazi se opcija “Video Auto-Play” te je samo postavite na Off, odnosno isključite je. Facebook ju je novim ažuriranjem podesio da bude uključena i rijetko ko umije da se snađe i da je isključi.

Ukoliko to želite da uradite i na računaru, razmještaj postavki je malo drugačiji od onih na telefonu, pogotovo one postavke za privatnost i sigurnost. Kada uđete u postavke, vidjećete ispod da piše “Videos”. Kliknite na to a zatim na Off. I to bi bilo to. Sada nesmetano možete pregledati svoj Facebook bez automatskog pokretanja video snimaka koji vas ne zanimaju.

 

 

 
Komentariši