Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako da vratite izbrisane slike sa vašeg Androida

Telefoni.ba

Kako da vratite izbrisane slike sa vašeg Androida

Ako ste nekad slučajno izbrisali neke slike ili čitav album i pomislili da više nikad nećete uspjeti vratiti te slike nazad – prevarili ste se. Uz nekoliko jednostavnih koraka, veoma je lahko da imate slike ponovno na bilo kojem Android uređaju, bez obzira je li to Nexus 5, Galaxy S5 ili neki posve drugi. Bitno je samo da reagujete brzo jer vaše “izgubljene” slike nisu u potpunosti izgubljene.

Prva stvar koju ćete momentalno učiniti nakon što ste izbrisali slike je da isključite Wi-Fi ili koju već konekciju koristite. Onda kada izbrišete bilo koji podatak sa telefona, on se ipak zadrži određeni period u vašem telefonu kako biste ga vratili nazad, tako da je svaka sekunda dragocjena.

1. Najprije na vaš računar preuzmite besplatni program Dr Fone for Android by Wondershare. Postoje još neki slični, ali ovaj je za sada jedan od najboljih.

2. Instalirajte i pokrenite program. Prikazati će se ekran poput ovog na slici:

drfone-android-sc01

Spojite vaš telefon sa računarom

3. Povežite telefon i računar uz USB kabl. Omogućite u postavkama USB Debugging kako bi se proces odvijao bez problema.  Ukoliko ne znate kako, otiđite u postavke vašeg telefona, zatim na podatke “O uređaju”, a nakon toga klikajte neprestano na broj verzije/uređaja dok se ne pojavi obavijest kako je omogućen način programiranja. Vratite se nazad i kliknite na “Opcije razvoja” te zakačite kvakicu pored “USB ispravljanje grešaka”. To bi bilo to što se tiče ovog koraka.

androidpit-usb-debugging-teaser

4. Jednom kada Dr Fone uspostavi konekciju između telefona i računara, moći ćete izabrati koje kategorije želite da vratite nazad na vaš telefon. U ovom slučaju mi smo izabrali samo slike.

DrFone-file-types

5. Sljedeći korak će vas upitati da li želite skeniranje samo izgubljenih podataka ili svih. Ako želite vratiti natrag izgubljene slike, izaberite opciju “Deleted files”. Trebati ćete još prihvatiti RSA sigurnosnu dozvolu za pristup podacima.

6. Nakon što obavite i taj dio posla, Dr Fone će skenirati vaš telefon. Ukoliko se telefon bude restartovao ili prikazivao neke prozorčiće, ne obazirite se, samo pustite program da odradi svoj posao.

DrFone-scan-progress

7. Onda kada Dr Fone završi sa pretraživanjem i analizom vašeg telefona, prikazati će vam se rezultati gdje možete zabilježiti koje podatke želite vratiti natrag na telefon. Izaberite recover i uživajte ponovno u gledanju vaših starih snimaka.

DrFone-scan-results


 

 
Komentariši