Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako da promijenite pozadinu na Galaxy Note 4

Telefoni.ba
SPECIFIKACIJE
Kako da promijenite pozadinu na Galaxy Note 4

Mijenjanje pozadine je vjerovatno jedna od prvih stvari koje ćete učiniti, ukoliko ste postali vlasnik novog telefona, pogotovo ako se radi o telefonu kao što je to Galaxy Note 4. Dobara pozadina će vam trebati kako biste istakli sjajni ekran ovog uređaja. Promjenu pozadine na Note 4 uređaju možete izvršiti na dva načina, a mi ćemo vam pokazati kako.

 

note-4-wallpaper-setting
Prvi način je putem vašeg početnog zaslona. Dugim pritiskom na prazan prostor vašeg ekrana, ili pritiskom na tipku, koja se nalazi sa lijeve strane Home tipke, otvorit ćete Postavke. Nakon što ste otvorili Postavke, naći ćete stavku Pozadina koja će vam omogućiti pristup Pozadinskim postavkama.
Odavde, možete odabrati bilo koju od prethodno instaliranih pozadina i vidjeti kako bi one izgledale na ekranu. Savjet: Tapnite na ekran jednom, kako biste sakrili sučelje i dobili prikaz cijele pozadine na vašem ekranu. Na ovaj način možete da vidite kako bi ona izgledala na ekranu. Ako niste ljubitelj Samsungovog izbora pozadina, odaberite opciju Galerija sa lijeve strane i izaberite neku od fotografija pohranjenih na telefonu.
Nakon što ste izabrali sliku po vašem ukusu, dodirnite traku na vrhu i odaberite da li želite da izabrana slika bude pozadina početnog ekrana, pozadina zaključanog ekrana ili oboje. Ako ste se odlučili za samo jedan od ponuđenih izbora, onda možete izabrati neku drugu sliku i postaviti za drugi izbor, kako biste dobili kontrast. Na kraju odaberite opciju Postavi kao pozadinu. Ovim ste uspješno promjenili pozadinu vašeg ekrana.

 

 

note-4-settings-screen-wallpaper

Drugi naćin koji će vam omogućiti mijenjanje pozadine ekrana, je putem glavnih Postavki na telefonu. Otvaranjem Postavki teleofna, doći ćete do opcije Pozadina pod stavkom Zvuk i Ekran. Odavde ćete doći pravo na iste Postavke pozadine, koje ste našli tapkanjem na početni ekran, istom metodom koja je korištena gore.
Komentariši