Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako da instalirate novi Android 5.0.1 Lollipop na Galaxy S4

Telefoni.ba

Kako da instalirate novi Android 5.0.1 Lollipop na Galaxy S4

Već smo spomenuli da je Lollipop pušten na području Rusije te da nije daleko od dolaska na naše prostore. Međutim, ako nemate strpljenja da čekate ažuriranje na vašem S4, nadogradnju možete imati već sada. Pratite korake u nastavku teksta.

Najlakši način da instalirate nadogradnju je koristeći Samsungov Kies. Samo preuzmite posljednju verziju Kies-a na vaš računar i spojite ga sa S4 preko USB-a. Kies bi vas zatim trebao obavijestiti da je nadogradnja moguća, a ako to ne učini onda ćete ga morati podesiti ručno koristeći Odin. A evo i kako.

Android 5.0.1 Lollipop firmware, šifriranog koda I9500XXUHOA7, zvanični je Samsungovog firmware za Galaxy S4, a pošto je ruski, znači da također radi na bilo kojem internacionalnom S4 modelu.

 

Upute za instalaciju

1. Otpakujte preuzeti firmware zip fajl na računaru

2. Pokrenite Odin

3. Ponovo podignite sistem telefona u download načinu (Volume Down/Tipka za smanjivanje zvuka + Power/tipka za gašenje + Home tipka)

4. Povežite svoj  Galaxy S4 sa računarom preko USB-a i sačekajte da ga Odin prepozna (trebala bi se pojaviti plava kutija odmah do ID:COM)

5. Vodite računa o tome da su samo opcije Auto-Reboot i F.Reset Time jedine koje su označene kvakicom

6. Re-Partition ne smije biti obilježo

7. Kliknite na Ap dugme i locirajte datoteku tar.md5 u otpakovanoj firmware datoteci i izaberite Start.

8. Strpljivo sačekajte da se procedura završi i nipošto ne isključujte u međuvremenu telefon sa USB-a

9. Kada se proces završi, trebala bi se pojaviti zelena PASS poruka

10. Kada se telefon restartuje, trebao bi pokretati Android 5.0.1 Lollipop

Ukoliko primijetite neko neželjeno ponašanje, odradite reboot vašeg uređaja u Fastboot načinu (Volume up + Power + Home). Koristite tipke za zvuk da biste navigovali gore-dolje, a power tipku, odnosno tipku za paljenje/gašenje/ključanje koristite kao potvrdu da pristupite Recovery načinu te vratite sve snimljene podatke. Očistite predmemoriju (cache partition), a zatim ponovo podignite sistem, odnosno odradite reboot.

Sada kad ste uspješno nadogradili S4 na Android 5.0.1 Lollipop, kakvi su vam prvi utisci? Da li ste se razočarali i ima li još nešto što ste očekivali, a niste dobili?


 
Komentariši