Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Kako da brže napunite bateriju

Telefoni.ba

Kako da brže napunite bateriju

Ima li išta gore od telefona kojem je prazna baterija i nemate mnogo vremena da čekate da se napuni? U nastavku pročitajte par savjeta kako da napunite telefon brže nego uobičajeno.

Najbitnije je da koristite originalni punjač koji odgovara vašem telefonu. Dakle, ako koristite Samsung, onda koristite Samsungov punjač, a ne npr. HTC-ov.Također izbjegavajte da punite telefon preko računara ili laptopa, kao ni Qi bežično punjenje jer oni usporavaju kompletan proces punjenja.

Uključite airplane način, odnosno način putovanja avionom jer on ubrzava punjenje. Uključivanje airplane-a nije isto na svim telefonima, te varira od uređaja do uređaja. Npr., na Nexus 5 modelu, ovaj način se uključuje tako što se malo duže drži pritisnuto dugme za gašenje/paljenje a zatim se pojavi meni te izaberete airplane način. Također možete otići u brzi pristup postavkama tako što ćete sa dva prsta kliznuti preko ekrana ka dolje. Airplane način blokira sve veze i signale te nećete biti u mogućnosti primati pozive, poruke, pristupiti internetu, itd. Imajte na umu da će vaš telefon biti brzo u potpunosti napunjen te da je airplane način vrijedan toga.

 

Sljedeća stvar koja će pomoći je isključivanje vašeg telefona.  Ukoliko ga nećete koristiti narednih par sati, isključite ga i tako pomozite vašoj bateriji. Provjerite imate li uključene neke funkcije koje ne koristite poput Bluetooth, GPS, Wi-Fi, NFC, i dr. Izađite iz svih pokrenutih aplikacija i zaustavite bilo kakve radnje vašeg telefona, poput backup-a ili ažuriranja aplikacija s Play Store-a.  To su sve mali ali korisni savjeti koji zaista pomažu. Nakon što se vaš telefon dovoljno napuni, sve što ste isključili možete ponovno uključiti.

Ukoliko ne želite isključivati vaš mobilni uređaj kao ni uključiti airplane način jer očekujete važnu poruku ili poziv, onda nastojte da obuzdate provjeravanje i uzimanje svog telefona jer je ekran najveći potrošač baterije.


 
Komentariši