Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Jeste li ovisni o svom telefonu?

Telefoni.ba

Jeste li ovisni o svom telefonu?

Jeste li se ikad zapitali koliko vremena provodite na svom telefonu igrajući Candy Crush, listajući Facebook i sl. Zahvaljujući novoj aplikaciji koja se zove Instant – Quantified Self, sada možete saznati koliko ste zaista ovisni o svom pametnom telefonu.

Aplikacija koja je razvijena od strane Emberify, prati koliko vremena ste proveli na svakoj od aplikacija koje se nalaze na vašem telefonu te prikazuje podatke u grafikonima. Aplikacija također prati koliko puta otključate vaš telefon svakog dana i koliko vremena telefon provede u otključanom stanju, drugim riječima koliko dugo koristite telefon tokom dana.androidpit-instant-quantified-self

 

Aplikacije se također povezuje sa Google Fit da prati koliko vremena dnevno provedete šetajući i putujući. Mnogi od nas sigurno nemaju predstavu koliko vremena nam oduzima Facebook ili WhatsApp te donekle smo sretni dok ne znamo te činjenice. Međutim, krajnje je vrijeme da se suočimo sa istinom i neke aplikacije koje nam oduzimaju previše vremena zauvijek deinstaliramo sa naših telefona ili barem da pokušamo smanjiti korištenje istih.

Ukoliko ipak želite samo da provjerite koliko ste zaista ovisni, svakako instalirajte Instant.

 

 
Komentariši