Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

iPhone 7 – najpoželjnije nove osobine, funkcije

Telefoni.ba

iPhone 7 – najpoželjnije nove osobine, funkcije

Nova godina – novi Iphone, bar se nadamo. Iphone 6 i 6 Plus su već iza nas što znači da je vrijeme da razmišljamo o tome što bismo najviše voljeli vidjeti kod novog nasljednika.

S obzirom na to da Samsung Galaxy S4 i S5 imaju ugrađene IR senzore, odnosno Infrared koji jednostavno mobilne uređaje pretvara u daljinske upravljače, očekujemo ga i na iPhone-u. Veoma davno Apple je iz svojih uređaja izbacio IR ali ne bi bilo loše da ga ponovo vrate u upotrebu, pogotovo ako Apple na tržište lansira svoj dugo očekivani TV.

Sljedeća stvar koju želimo da vidimo kod novog Iphone-a jeste wirelles punjenje. Neki telefoni poput Xperie Z3V već imaju tu povlasticu. Apple sat ima mogućnost magnetskog punjenja te se iz tog razloga nadamo da će novi iPhone imati nešto slično.

Jedna od Androidovih značajki koju korisnici iOS-a također žele vidjeti na svom miljeniku jesu upravo widgeti, odnosno podešavanje zaslona tako da se brže i jednostavnije pristupa najkorištenijim aplikacijama, postavkama i drugim stavkama. Mislimo da iOS već polahko naginje ka tome, pa vidjeti ćemo.

Mnogo osoba je nehotice ispustilo telefon u toalet, bazen, lokvu i slično te je skoro svaki završio oštećen i bivao je zamijenjen novim. Galaxy S5 može biti metar ispod vode cca 30 minuta i neće mu se ništa dogoditi, te takvo nešto očekujemo i od Iphone-a: potpunu vodootpornost.

Sljedeća stvar je brži procesor i bolja 3D grafika. 

Apple konstatno nadograđuje i poboljšava iPhone-ovu grafiku sa novijom i boljom, tako da očekujemo još vidno bolju a zajedno s tim i eksplozivnu performansu, obavljanje zadataka i slično. Apple to zasigurno može.

Nakon toga, voljeli bismo vidjeti veći ekran ali upakovan u cjelokupnu veličinu tijela. Npr. Galaxy Note 4 je istih dimenzija kao iPhone 6 Plus, ali ipak ima veći ekran. Otprilike 4.7 do 5 inča bi bilo zanimljivo vidjeti kako izgleda na iPhone-u 6. Mislimo da Apple naginje ka tome.

Zatim, svjedoci smo da Apple-ova kamera postaje sve bolja, ali uvijek ima mjesta za nova i veća poboljšanja. Bolja kamera je nešto na čemu treba insistirati, a također mislimo da bi optička stabilizacija kod 6 Plus na nekom manjem ekranu bila dobar početak za 2015-u godinu.

Nakon bolje kamere, želimo nešto još bolje, a to je baterija. Iskreno se nadamo da će u budućnosti Apple obratiti pažnju na bateriju koja će nadmašiti Android konkurente i trajati bar dva dana. Ukoliko je potrebno, pristali bismo na slabiji procesor u zamjenu za bolju bateriju.

Znamo da iPhone nikad neće imati stražnji poklopac koji će se jednostavno moći skidati i dozvoliti vađenje baterije, dodavanje microSD kartice i sl. Ne možemo odoliti a da to ne spomenemo iako znamo da su šanse za izmjenjivi poklopac ravne nuli.

Otprilike bi to bile neke poželjne stvari na sljedećem iPhone-u 7. I da, malo otpornije prednje staklo nimalo ne zvuči loše.
Ukoliko vi imate neke ideje o tome šta biste voljeli vidjeti na sljedećem iPhone-u, osjećajte se slobodno da komentarišete i otvorite diskusiju o tome.
Komentariši