Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

iOS 9 će se fokusirati na bolju i bržu performansu

Telefoni.ba

iOS 9 će se fokusirati na bolju i bržu performansu

Kada novi Appleov iOS 9 stigne na iPhone telefone i iPad uređaje, njegova najvažnija mogućnost neće biti nove aplikacije i usluge, nego bolja i brža izvedba zadataka. Sudeći po novom izvještaju, Appleovi inžinjeri mnogo rade na tome da osiguraju brži i najstabilniji operativni sistem ove kompanije.

Fokusiraju se na uklanjanje greški i eksplozivnu performansu umjesto na dodavanje nekih novih, drugih mogućnosti i aplikacija. Također će se maksimalno potruditi da iOS 9 bude skroman i da ne zahtijeva previše memorije kako bi i oni sa minimalnom ugrađenom memorijom u iPhone i iPad uređajima mogli nadograditi novu verziju bez ikakvih problema i negodovanja.

Ova naprednija nadogradnja je vjerovatno odgovor na mnoge pritužbe od strane korisnika što se tiče iOSa 8. Naime, prošle jeseni kada je iOS8 prvi put stigao zajedno sa iPhone 6 telefonima, korisnici su prijavili nepreciznost kamere, propuste u softweru i rušenje aplikacija, naročito na starijim iOS uređajima. Nadogradnja na iOS 8.0.1 je trebala popraviti sve te greške, ali je zapravo prouzrokovala još više probleme te je bila povučena odmah nakon sat vremena od puštanja.

Kao i svake godine, pravi uvid u to šta sve sprema novi iOS 9 ćemo imati onda kada se održi tzv. Appleova  WorldWide Developers konferencija (WWDC) krajem ljeta ove godine.


 
Komentariši