Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Instagram će imati Carousel funkciju-mogućnost listanja više slika

Telefoni.ba

Instagram će imati Carousel funkciju-mogućnost listanja više slika

Instagram je najavio novu funkciju na svojoj aplikaciji. Loša vijest je što je vjerovatno još nećemo moći koristiti.

Radi se o Carousel funkciji, koja će pružati mogućnost dodavanja više slika istovremeno sa linkom na njihov post. Niz slika će se identifikovati nizom tačaka koje se pojavljuju neposredno ispod slike. Nakon što pronađete jednu, imate mogućnost da se prebacujete na sljedeće slike a mnogi brendovi će moći priložiti link na konačnu sliku kojem se može pristupiti tapkanjem na „Learn More“.

Ovaj dodatak je Instagramova verzija za multi-page reklame koje se često nalaze u časopisima. Na primjer, proizvođač automobila može uključivati nekoliko slika jednog vozila sa njegovim interijerom i eksterijerom, a zatim uključiti link na stranicu automobila na njihovoj web stranici.

Instagram tvrdi kako će pristup ovoj funkciji biti ograničen, odnosno neće biti dostupan običnim korisnicima, što je malo i bezveze. Vjerujemo da je puno ljudi koji bi željeli biti u mogućnosti objaviti više srodnih slika odjednom i osigurati da se pojavljuju sve zajedno. Nadamo se da će ovaj dodatak naći svoj put do svih korisnika.

instagramcarouselads2

 

 
Komentariši