Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Huawei Mate 7 Mini će imati nevidljivi senzor za otisak prsta

Telefoni.ba

Huawei Mate 7 Mini će imati nevidljivi senzor za otisak prsta

Prije par mjeseci u javnosti su se pojavile slike koje su navodno prikazivale predstojeći Huawei Mate 7 Compact. Ubrzo se ispostavilo da je riječ o drugom kineskom smartphoneu, tako da smo ostali bez bilo kakve informacije i slike Mate 7 Compact uređaja, sve do danas.

Nekoliko novih slika pojavilo se u Kini, navodno se radi o manjoj verziji Huawei Mate 7. Ovog puta rečeno je kako će uređaj biti predstavljen kao Mate 7 Mini.

Na slikama je prikazan uređaj sa svojim jedinstvenim karakteristikama kao što su površina osjetljiva na dodir na poleđini telefona, koja će između ostalog imati ugrađen nevidljivi senzor za otisak prsta. Senzor je nevidljiv i ne može se vidjeti golim okom. Umjesto toga dovoljno je da postavite prst ispod LED blica i to je to.

gsmarena_001  gsmarena_002

Ono što nam još slike otkrivaju je veličina ekrana, koja će biti 4.7-inča. Sve ostalo je idalje misterija. S obzirom na ime, ovo će vjerovatno biti manja verzija Mate 7 phableta, što znači da će doći sa istim specifikacijama, ukoliko Huawei ne odluči oponašati Sonyev Compact uređaj.

S druge strane kineska kompanija bi mogla krenuti istim putem kao Samsung i HTC sa svojim Mini verzijama vodećih telefona, koji su blaži kako u pogledu veličine tako i u specifikacijama.
Komentariši