Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

HTC One M9 uskoro dolazi sa kamerom od 20 megapixela

Telefoni.ba

HTC One M9 uskoro dolazi sa kamerom od 20 megapixela

HTC One M9 samo par tjedana dijeli od konačnog predstavljanja i lansiranja na tržište a vjerovatno će se sa njim zajedno pojaviti i prvi HTC-ov smartwatch, odnosno pametni sat. Barem tako kažu najnovije glasine u vezi sa nasljednikom prošlogodišnjeg HTC-a One M8.
Novi vođa je velik zalogaj za tajvansku kompaniju ali s obzirom na to da je Samsungova dominacija nad Androidovim marketom već na klimavim nogama, iz HTC-a su spremni na sve.
Naime, u planu imaju da predstave svoj najnoviji smartphone već u martu na Mobile World Congressu, sa poboljšanom kamerom i audio zvukom pod kodnim imenom M9. Telefon će imati stražnju kameru od 20mpx i HTC UltraPixel prednju.
Veličinom i dizajnom će podsjećati na M8 a pokretati će ga osmojezgreni Snapdragon 810 procesor koji će pružati dodatne video mogućnosti.
Također će sadržat Dolby Laboratories Inc. Dolby 5.1 audio tehnologiju i HTC najnovije Sense 7 korisničko sučelje. Međutim, iz HTC-a ne žele da komentarišu glasine, te nam preostaje da čekamo MWC da se uvjerimo u iste.
Komentariši