Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

HTC Desire 816

Telefoni.ba

HTC Desire 816

 

HTC je najavio Desire 816 na Mobile World Congress-u 2014. Potvrđeno je da će se predstavljanje i lansiranje na tržište održati 25-og marta. Za sada su cijena i dostupnost HTC Desire-a 816 tajna, međutim znamo da je ekran telefona 5.5 inča HD (720×1280) a pokreće ga 1.6GHz quad-core procesor zajedno sa 1.5GB RAM-a.

Posjeduje 8GB interne memorije te podržava microSD karticu čak do 128GB što je možda i najveći kapacitet proširive memorije koju može imati jedan pametni telefon.

Još se ništa ne zna o mogućoj verziji Androida za ovaj telefon, iako su iz HTC-a potvrdili prisutvo novog HTC Sense 5.5 UI.

HTC Desire 816 ima stražnju kameru od 13 megapixela, dok su na prednju stranu ugradili kameru od 5 megapixela, što nimalo nije loše. Uređaj koristi kompanijsku provjerenu Ultrapixel kamera tehnologiju koja se već dala vidjeti na prethodnicima HTC One i HTC One Max. Baterija je kapaciteta 2600mAh, široka je 7.99mm i teška 165g. HTC Desire će ponuditi i LTE i HSPA+ (do 42Mbps) povezivanje.

Interesantno, ovo je prvi HTC-ov uređaj koji će imati Nano-SIM umjesto Micro-SIM kartice.

Rečeno je da će lansirati Desire 816 prvo u martu, a zatim i u aprilu.  Moći ce se kupiti u bijeloj, crvenoj, žutoj i ljubičastoj boji te će posjedovati originalnu BoomSound funkcionalnost.

 
Komentariši