Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Honor Holly – rame uz rame sa Moto G

Telefoni.ba

Honor Holly – rame uz rame sa Moto G

Ukoliko ste propustili naš prvi članak o Honor-u 6, jeftinom modelu koji je konkurent vodećim, visokobudžetnim pametnim telefonima, kompanija Honor je nova grana kompanije Huawei, rade trenutno zajedno ali će se uskoro odijeliti te zbog toga na Honor modelu nećete vidjeti logo Huawei iako su pod istom kućom. Honor trenutno želi tržištu da ponudi telefone koji stoje rame uz rame po specifikacijama sa telefonima poput iPhonea 6, Galaxy S5, HTC One M8, itd., ali mnogo jeftinije.

Ako ste čitali recenziju Honora 6, mogli ste vidjeti da to nije kompanija koja proizvodi telefone jeftinog, bezveznog izgleda koji ne ostavljaju nikakav dojam. Sa ekranom 720p HD od 5 inča i podrškom dvije kartice, čini se kao ozbiljan konkurent Moto G telefonu. Ne radi na posljednjem Androidu i ne podržava 4G LTE poput Motorole, ali postoji još jedna velika razlika između njih, a to je cijena. U Velikoj Britaniji će se cijena Honora Holly kretati oko 139 eura, a ukoliko se rezerviše, koštati će još manje.Honor-Holly-1

Za tu cijenu dobit ćete telefon plastičnog izgleda što se ne može gledati kao mana s obzirom na cijenu, ali veoma podsjeća na Moto G te također ima malu krivulju otpozadi koja je odlično odrađena. Stražnji poklopac se može skidati, a ispod se nalazi također izmjenjiva baterija, microSD ulaz koji može proširiti internu memoriju od 16GB i ulaz za dvije SIM kartice.
Ekran od 5 inča obećava impresivnu 294PPI gustinu piksela što je u potpunosti isto kao i kod Moto G. Za cijenu koja će vremenom biti još niža – savršeno.

Honor Holly radi na Androidu 4.4 KitKat, 1.3GHz četverojezgrenom MT6582 procesoru te ima 1GB RAM-a koji je sasvim dovoljan da se aplikacije i ostali zadaci odvijaju bez problema i usporavanja.

Jeftini telefoni inače imaju propust kada je riječ o kameri, ali Holly nije među takvima. Ima dvije kamere, prednju od 2 megapixela i zadnju od 8 megapixela sa f.2.0 objektivom. Može snimati video na Full HD 1080p. To su samo još neke od impresivnih sposobnosti ovog telefona.

Što se tiče baterije, tu je 2.ooomAh izmjenjiva baterija koja je malo manja od one kod Moto G 2 (2.070mAh).

Honor-Holly-133

Honor Holly ima sve kvalitete našeg omiljenog jeftinog telefona – Moto G, a uz to je jeftiniji oko 50 eura. Jedina zamjerka koju imamo je što ne radi na najnovijem Lollipopu te što nema 4G podršku, ali zato ima skoro sve isto kao neki telefoni koji su duplo skuplji nego Honor Holly.

Ne sumnjamo u to da ćemo ga vidjeti na vrhu ljestvice najboljih jeftinih telefona.
Komentariši