Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Google predstavio svoje prve bežične slušalice – i moramo reći: NEVJEROVATNE SU!

Telefoni.ba

Google predstavio svoje prve bežične slušalice – i moramo reći: NEVJEROVATNE SU!

Google nam donosi budućnost!

Tokom dugo očekivanog Google Pixel Eventa, gdje su nam predstavljeni novi Pixel telefoni – Pixel 2 i Pixel 2 XL – predstavljene su i prve Google bežične slušalice. Ali, ako mislite da su to samo slušalice, varate se. Google ne bi bio Google, da nas nisu iznenadili funkcionalnostima koje dolaze uz njih.

Kada povežete ove slušalice sa svojim Pixel telefonom, one se automatski povežu sa Google Asistentom, a pri samoj prezentaciji smo svjedočili nevjerovatnovj brzini prevođenja aktivnog razgovora između dvoje ljudi od kojiH je jedno pričalo na švedskom, a drugo na engleskom jeziku! U roku od par sekundi, oboje su čuli prevod sagovornika, te sasvim jasno razgovarali…

Ali to nije sve!

U desnoj slušalici je senzor, koji možete koristiti kao daljinski upravljač za svoj telefon, pa pomoću tapkanja po desnom uhu možete prebacivati pjesme koje slušate, pa čak i direktno razgovarati sa Google Asistentom, koji će vam kroz slušalice dati informacije koje tražite!

Cijena je $159, što na našim prostorima i nije baš pristupačno. Međutim, ovo je značajan napredak u tehnologiji bežičnih slušalica, pa možemo sa sigurnošću reći da ćemo u budućnosti dobiti i dosta jeftinije pametne slušalice!

 

Nevjerovatna inovacija iz Google-a, a šta je još Google ponudio ove godine – pogledajte OVDJE.
Komentariši