Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Google Clips – portabilna kamera sa umjetnom inteligencijom koju ćete htjeti kupiti!

Telefoni.ba

Google Clips – portabilna kamera sa umjetnom inteligencijom koju ćete htjeti kupiti!

Google nas je još jednom oduševio, a ove godine, čini se, više nego ikada!

Već smo spomenuli njihove bežične slušalice – Pixel buds – a predstavljen je i Google Clips. Samo ime ovog proizvoda i ne govori mnogo, ali za one koji su pogledali Google Događaj, nema sumnje da je Google smislio veoma korisnu i interesantnu igračku za sve obožavatelje fotografije. Ovo je minijaturna kamera sa implementiranom umjetnom inteligencijom, što znači da će se u budućnosti samo još više razvijati i postajati bolja.

Koliko puta ste požalili što ne možete biti dio neke lijepe, zabavne ili moćne fotografije jer ste baš vi bili fotograf u tom trenutku?

Takvim mukama je došao kraj sa Google Clips kamerom. Ovu mini-kameru možete postaviti negdje i uživati u fotografijama ili video zapisima lijepih trenutaka u kojima ste i vi učestvovali. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, kamera je istrenirana da prepoznaje ljude i kućne ljubimce koje će da snima bez zvuka. Kako smo vidjeli na samoj prezentaciji, glavna grupa korisnika za ovaj proizvod su odrasli ljudi, tako da će najljepši trenuci sa njihovom djecom i ljubimcima biti zapisani bez da drže kameru u ruci. Snimajući video bez zvuka, Google izbjegava bilo kakve zakonske posljedice, ali i zaobilazi mogućnost korištenja ove kamere za prisluškivanje i špijunažu. Kada je kamera uključena, svijetli i LED lampica koja suptilno daje do znanja da je uređaj aktivan.

“Kako ćete uspjeti da uhvatite najljepše trenutke, a da budete i vi dio njih?” upitao je Juston Payne na prezentaciji. Google Clips je odgovor na ovo pitanje. Odličan proizvod, koji ponovo pokazuje nepresušnu maštovitost i inovativnost.

Snimke možete exportovati u video, slike ili animirane GIF datoteke. Clips kamera je dostupna u dvotonskoj bijelo-tirkiznoj boji, sa baterijom koja može aktivno da se koristi puna tri sata. Ima 12MP senzor i vidno polje od 130 stepeni, te 8GB pohrane. Podaci se sa kamere prenose WiFi vezom.

Trenutno je ova kamera samo kompatibilna sa Pixel, iPhone 8 i 8Plus telefonima, te Samsung Galaxy S7 i S8.

Cijena je $249.
Komentariši