Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Google Asistent i Alexa će moći upravljati LG pametnim uređajima

Telefoni.ba

Google Asistent i Alexa će moći upravljati LG pametnim uređajima

Pametni uređaji su vrlo korisni, jer čine svakodnevne stvari lakšim. Međutim, jeste malo nezahvalno što za skoro svaki od njih morate imati posebnu aplikaciju kako biste upravljali njegovim funkcijama. Možete odahnuti, jer je LG najavio da će krajem ove godine svi LG pametni uređaji moći biti upravljani od strane Google Asistenta i Amazon Alexe.

IFA u Berlinu ove godine donosi nove tehnološke korake ka budućnosti, a LG je već najavio da će Google Asistent i Amazon Alexa biti kompatibilni sa svim LG pametnim kućnim uređajima. Moći ćete glasovnim komandama provjeriti preostalo vrijeme pranja suđa u mašini, ili zadati TV-u da snima određeni program. Iako LG nije najavio tačnu vremensku liniju, Google je spomenuo kako će ovo biti ostvareno do kraja ove godine.

Za one koji se boje da bi im neko mogao hackovati kuhinju, ovo vjerovatno nije toliko interesantna vijest. Ali za nas koji smo odrasli uz filmove o naučnoj fantastici, pa jedva čekamo da se budućnost desi – ovo je važan korak ka još boljoj integraciji umjetne inteligencije u svakodnevni život.
Komentariši