Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Glasine o novom Huawei Ascend P8

Telefoni.ba

Glasine o novom Huawei Ascend P8

Veoma malo se zna o novom uređaju marke Huawei, čak ni to da će biti predstavljen na konferenciji u Londonu, 15-og aprila. Sudeći  po glasinama koje kruže po društvenim mrežama, Huawei P8 će vjerovatno koristiti svoj domaći kompanijski procesor Kirin 930. Očekuje se da će osmojezgreni Cortex-A57 i A53.bigLITTLE SoC Kirin 930 biti upotpunjen sa  LTE povezivanjem, što je slično dizajnu Samsungovog  skupog Qualcomm 64-bit procesora. Ako je to istina, onda će Huawei P8 biti prvi telefon ove kompanije koji će se prodavati sa najučinkovitijim 16nm SoC dizajnom.

Također kruže vijesti da će biti od cirkonij-oksid porculana i duplog stakla. Biće tanak 6mm, čitavih 0.5mm tanji od Ascenda P7. S obzirom na te dimenzije, baterija će morati biti ograničena veličinom da bi mogla stati u P8. Očekuje se da će biti kapaciteta 2,600mAh, što je veoma malo u odnosu na sadašnje standarde.

Što se tiče kamere, spomenut je OIS senzor 13 megapiksela, a dimenzije ekrana bi trebale biti 5.2 inča 1080p, RAM od 3GB i senzor za otisak prsta je također nešto što će biti viđeno na P8. A kada je bilo riječ o cijeni ovog modela, spomenula se cifra oko 480$.

Ostaje nam da čekamo i uvjerimo se da li su glasine izmišljotina ili su ipak tačne.

 

 
Komentariši