Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Galaxy Note Edge vs. Galaxy S6 Edge – koji zakrivljeni ekran vam je bolji?

Telefoni.ba

Galaxy Note Edge vs. Galaxy S6 Edge – koji zakrivljeni ekran vam je bolji?

Nakon puno nagađanja, Samsung Galaxy S6 Edge je konačno najavljen i da, zakrivljeni telefon je stvaran. Međutim, ne izgleda niti funkcioniše kao Galaxy Note Edge, prvi Samsungov telefon sa zakrivljenim ekranom.

Rezmirat ćemo razlike između ova dva uređaja. Ekran na Note Edge je zakrivljen samo sa jedne strane i ide duboko u masku telefona, ostavljajući prostor samo za tanku metalnu nit okvira koja ide od vrha do dna telefona. Zakrivljeni ekran je podešen za različite Edge panele, od kojih su većina aktivni widgeti za kalendar, vijesti, vrijeme, S Pen aplikacije te druge multitasking aplikacije.

Untitled

Galaxy S6 Edge je zakrivljen na oba kraja, ali lukovi su mnogo plići, ostavljajući prostor za deblji okvir s obje strane, koji omogućava udobno držanje telefona. Ovo je možda dobra stvar, ali telefonu nedostaje funkcionalnost Edge panela, kao što je to slučaj na Note Edge uređaju. To može biti zbog činjenice što lukovi telefona nisu toliko izraženi ili zato što je Samsung odlučio da ide drugim putem Edge ideologije, ali ipak, zakrivljenosti na S6 Edge telefonu su više za pokazati.

Ekran idalje može smjestiti noćni sat, prikazati omiljene kontakte i neke od Samsung aplikacija će se i dalje svojim kontrolnim tipkama uklapati u koncept Edge ekrana.

Koji vi više preferirate? Duboko izraženi luk na jednoj strani ekrana, koji poboljšava iskustvo sa raznim widgetima i aplikacijama ili vam je draži ekran zakrivljen sa obje strane uređaja koji ima ograničenu funkcionalnost ali izgleda vrlo otmjeno?
Komentariši