Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Galaxy A72 bi mogao biti prvi Samsungov telefon sa 5 kamera

Telefoni.ba

Galaxy A72 bi mogao biti prvi Samsungov telefon sa 5 kamera

Očekuje se da će Samsung uskoro lansirati svoj prvi pametni telefon sa čak pet kamera,a navodi se da će taj model biti Galaxy A72. Nokia 9 PureView je prvi telefon na svijetu sa penta-kamerom, ali ovo bi bio prvi Samsung.

Prema pisanju korejskog The Elec-a, Samsung Galaxy A72 će imati pet kamera sa stražnje strane. Navodi se i da penta kombinacija sadrži primarni senzor od 64 megapiksela, ultraširokougaonu leću od 12 megapiksela, telefoto leću od 8 megapiksela, makro senzor od 5 megapiksela i senzor dubine od 5 megapiksela. Za selfije, Galaxy A72 navodno će imati samo jednu kameru od 32 megapiksela.

Također se šuška da A72 dolazi s optičkom stabilizacijom slike (OIS) što ga čini prvim u Galaxy A-seriji. Uz Galaxy A72, Samsung bi mogao lansirati i Galaxy A52 koji će zadržati svoje 4 kamere. Galaxy A52 će biti nadogradnja za Galaxy A51 te će imati bateriju od 4.000 mAh, Exynos 9611 SoC i do 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu.

Izvještaj dodaje da Samsung očekuje oko 30 miliona dolara od prodaje novih telefona Galaxy A-serije. S obzirom na dosadašnji raspored, Galaxy A72 i Galaxy A52 mogli bi se pojaviti na tržištu u decembru ili početkom 2021. godine.

Samsung bi trebao predstaviti novu seriju pametnih telefona Galaxy F sljedeći mjesec. Galaxy F41 bit će prvi telefon u seriji i očekuje se 8. oktobra.
Komentariši