Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Facebook Messenger video pozivi konačno dostupni svima

Telefoni.ba

Facebook Messenger video pozivi konačno dostupni svima

Još prije nekoliko sedmica Facebook je predstavio video pozive za svoju Messenger aplikaciju za Android i iOS. Međutim, ta mogućnost nije bila dostupna svim Facebook korisnicima već samo u nekim državama poput SAD-a, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Iz Facebooka su jučer izvijestili kako će Messenger video pozivi putem VoIP-a sada biti dostupni svim korisnicima ove društvene mreže, bilo gdje u svijetu se nalazili. U novoj verziji Facebook Messengera se pojavila ikona u obliku kamere s kojom možete uputiti video pozive svojim prijateljima na Faceu.

Putem video poziva unaprijeđene su mogućnosti Messengera i  omogućeno je preko 600 miliona korisnika ove aplikacije da pričaju sa svojim najdražima gdje god se u svijetu nalazili, objavio je David Marcus iz Facebooka na svom profilu.

Facebook Messenger i na Androidu i na iPhoneu

Također je naglašeno da se radi o cross-platform usluzi i na Androidu i na iOS-u, pa nije bitno da li vaš sagovornik ima Android pametni telefon ili iPhone. Naravno, za video pozive putem Facebook Messengera potrebno je imati internet vezu.

Dakle, nakon Google Hangouta, Vibera i Skypea koji ovu opciju imaju već duže vrijeme, sada ćete moći uživati u ovom načinu komuniciranja i putem Messengera, a ovu mogućnost bi uskoro trebao dobiti i WhatsApp.

Trenutno nema informacija kad će i hoće li video pozivi postati dostupni i na trećoj po popularnosti mobilnoj platformi – Windows Phone sistemu.
Komentariši